Kalp Ritm Bozukluğuna Uzmanından Uyarı - Son Dakika
Yaşam

Kalp Ritm Bozukluğuna Uzmanından Uyarı

Kalp Ritm Bozukluğuna Uzmanından Uyarı

Özel Egepol Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Mustafa Karaca, belirli bir neden olmadan bayılma, göz kararması ve baş dönmesinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

19.01.2014 10:28

Özel Egepol Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Mustafa Karaca, belirli bir neden olmadan bayılma, göz kararması ve baş dönmesinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Karaca, kişinin genetik özelliklerinin yanı sıra; sağlıksız beslenme, kafeinli ve gazlı içecekler, sigara kullanımı ve egzersiz yapmamanın da kalp hastalıkları ve ritm bozukluğuna yol açabilecek faktörler arasında yer aldığına dikkat çekti. Ritm bozukluğunun yavaş ve hızlı olarak iki türü bulunduğunu ifade eden Doç.Dr. Mustafa Karaca, şöyle konuştu: "Kalp ritminin yavaş ve hızlı çalışması ritm bozukluklarına (aritmi) yol açıyor. Bu konuda öncelikle hastayı muayene ederek sıkıntının hangi türde olduğunu öğreniyoruz. Hızlı çarpıntı için elektro fizyolojik çalışma ile tanı koyup gerektiğinde ablasyon tedavisi gerçekleştiriyoruz. Eğer kalp, olması gerekenden yavaş çalışıyorsa kalp hızını normale getirmek için göğüs bölgesine kalp pili uyguluyoruz. Aritmi, kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyebilecek sorunlara yol açıyor. Eğer bir kişi, nedensiz bayılma, göz kararması, çarpıntı ve baş dönmesi yaşıyorsa, mutlaka bir kardiyoloğa görünmesi gerekir."

Uygulanan kalp pilinin hastayı, en az 5 yıl günlük yaşam aktivitelerini yapacak şekilde rahatlattığını belirten Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Egepol olarak, kardiyoloji bölümünde atılım yaptık. Hastanemizde kısa süre önce ilk defa kalp pili operasyonu gerçekleştirdik. Tedavi yelpazemizi genişletmek ve daha çok insana faydalı olmak istiyoruz. Yıl ortasında koroner anjiyo ve kalp damar cerrahisi bölümlerini de hizmete sunacağız"

"BELİRTİ VARSA EKG ÇEKTİRİN"

Ritm bozukluğu belirtileri yaşayan bir kişinin şikayet anında vakit kaybetmeden EKG çektirmesi gerektiğini de söyleyen Doç.Dr. Mustafa Karaca, aritmisi olan bir hastanın çekilen EKG'yi saklamasının önemini de vurguladı. Karaca, özellikle yüksek performans sergileyen profesyonel sporcularda gözlenen ani kardiyak ölüme neden olan kalp ritm bozukluğunun, düzenli olarak kalp kontrolleri yaptırılmasıyla önlenebileceğini sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kalp Ritm Bozukluğuna Uzmanından Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement