Kadınlar, Doğum Sonrası Eski Güzelliğine Kavuşabiliyor - Son Dakika
Yaşam

Kadınlar, Doğum Sonrası Eski Güzelliğine Kavuşabiliyor

Kadınlar, Doğum Sonrası Eski Güzelliğine Kavuşabiliyor

Bazı kadınların doğuma bağlı olarak vücudunun deforme olacak gerekçesiyle anne olma duygusunu yaşayamadığını söyleyen Ünlü Estetik Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Kadınların doğumdan sonra birtakım olumsuz değişiklikler olsa bile estetik cerrahi ile tekrar yeniden eski formuna ve eski güzelliğine kavuşabiliyor” dedi.

08.03.2014 10:20

Bazı kadınların doğuma bağlı olarak vücudunun deforme olacak gerekçesiyle anne olma duygusunu yaşayamadığını söyleyen Ünlü Estetik Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Kadınların doğumdan sonra birtakım olumsuz değişiklikler olsa bile estetik cerrahi ile tekrar yeniden eski formuna ve eski güzelliğine kavuşabiliyor" dedi.

Samsun FBM Estetik Poliklinik'in sahibi olan ünlü estetik uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, doğumdan sonra vücutlarında çok ciddi deformasyonların, şekil bozuklukların oluşmasıyla birlikte kadınların öz güvenlerini kaybettiğini söyledi.

Kadınların doğum sonrası hayattan soyutlanmış bir şekilde hareket ettiğini ifade eden Ünlü Estetik Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Bu yüzden doğum sonrası kadınların estetik açıdan değerlendirilmelerinde fayda vardır. Doğum yapmış bir kadın 6 ay, 1 yıl sonra genel olarak bir muayeneden geçirilmesi lazım. Kadını rahatsız eden bir doğuma bağlı bir kusur kalmışsa bunların düzeltilmesi gerekir, aksi taktirde kadının öz güveninde çok büyük eksiklikler oluşur. Kadının aile hayatında ciddi eksiklikler ve rahatsızlıklar ortaya çıkabileceği gibi çocukları ile ilişkilerinde çok büyük rahatsızlıklar meydana gelebilir. İş hayatını da olumsuz yönde etkileyebilen doğum sonrası estetik bu yüzden çok önemlidir. Doğum geçiren kadınların bir kısmında mutlaka ve mutlaka 1 yıl süre sonrasında bir takım estetik operasyonlarla tekrar onların rehabilitasyonu sağlanması lazım. Hem psikolojik rehabilitasyon için bu önemli hem de fiziki rehabilitasyon için bu çok önemlidir. Doğum sonrası estetiği günümüzde çok yaygınlık kazanmıştır. Birçok kadın doğum sonrasında karnında meydana gelen değişiklikler, göğüste meydana gelen değişikler nedeniyle ciddi rahatsızlıklar yaşarlar. Örneğin, doğuma bağlı vücutta meydana gelen değişiklik nedeniyle 10 yıl, 15 yıldır eşine vücudunu göstermeyen evli kadınlar var. '10 yıldır benim kocam benim karnımı görmedi' diyen kadınlar var. Dolayısıyla bunun aile hayatında ne kadar büyük travma olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerekir" diye konuştu

Doğum sonrası en çok değişikliklerin olduğu organların karın ve meme dokusu olduğunu dile getiren Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Karında ve memede sallanmalar, sarkmalar, gevşemeler, çatlamalar ve şeklinde bozulma meydana gelir. Beden tamamen değişmektedir. Doğum öncesi bedenle doğum sonrası beden arasında yüzde 100'lük bir fark ortaya çıkmaktadır. 20 yaşında doğum yapmış bir kadın bazen 70 yaşındaki bir kadının bedenine sahip olacak şekilde değişiklik ortaya çıkmaktadır. Bunlar tekrar operasyonla eski sıkılığına, eski gerginliğine, eski formuna rahatlıkla kavuşturulabilir. Dolayısıyla doğum sonrasında bedeninde bir takım değişikler gelen insanların bunun sıkıntısını çekmemeleri lazım. Bunun çözümünün olduğunu bilmeleri lazım. Bazı kadınlarda doğuma bağlı olarak vücudunda deforme olacak diye doğum yapmaktan korkmaktadırlar, hatta bu nedenle doğum yapmayan bir çok kadın vardır bu çok yanlıştır. Anne olma duygusu bir kadın için en güzel duygudur. Kadınların doğumdan sonra bir takım olumsuz değişiklikler olsa bile estetik cerrahi ile tekrar yeniden eski formuna ve eski güzelliğine kavuşabiliyor" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kadınlar, Doğum Sonrası Eski Güzelliğine Kavuşabiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement