İnşaat alanında hayatını kaybeden 3 kardeşin ölümü çocuk hakları derneğini harekete geçirdi - Son Dakika
Yaşam

İnşaat alanında hayatını kaybeden 3 kardeşin ölümü çocuk hakları derneğini harekete geçirdi

İnşaat alanında hayatını kaybeden 3 kardeşin ölümü çocuk hakları derneğini harekete geçirdi

Ağrı Ulusal Çocuk Hakları Derneği Başkanı Yusuf Yıldırım, İstanbul Sancaktepe'de su dolu inşaat alanına düşerek hayatını kaybeden 3 kardeşin ölümüne ilişkin ihmal ve güvenlik eksikliklerine dikkat çekti.

04.10.2023 21:34  Güncelleme: 21:39

Ağrı Ulusal Çocuk Hakları Derneği (UDER) Başkanı Yusuf Yıldırım, İstanbul Sancaktepe'de su dolu inşaat alanına düşerek hayatını kaybeden 3 kardeşin ölümüne ilişkin, "İhmal ve güvenlik eksiklikleri, çocuklarımızın hayatını maalesef tehdit ediyor" dedi.

Ağrı Ulusal Çocuk Hakları Derneği Başkanı Yusuf Yıldırım, yaptığı açıklamada, 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın'ın vefatının kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

"3 küçük kardeşin başına gelen trajik olay, ülkemizin ve toplumumuzun dikkatini çeken bir gerçeği bir kez daha hatırlatmıştır. İhmal ve güvenlik eksiklikleri, çocuklarımızın hayatını maalesef tehdit ediyor. Kuyuya düşen bu masum çocuklarımızın vefatı, hepimizin daha fazla dikkat etmemiz gerektiğini bir kez daha gösteriyor" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu üzücü olay, inşaat sektöründe güvenlik standartlarının gözden geçirilmesi gerekliliğini vurguluyor. İnşaat alanlarının, özellikle çocukların oynayabileceği yerlere yakın olduğu bölgelerde daha fazla denetlenmesi ve güvenlik önlemlerinin artırılması gerekiyor. Bu tür olayları önlemek için iş sahipleri, inşaatçılar ve yetkililer daha fazla sorumluluk taşımalıdır. Çocuklarımızın güvenliği ve refahı her şeyden önemlidir."

Yıldırım, "Bu olayın acısını paylaşan aileye başsağlığı diliyor, bu trajediyi önlemek için daha fazla dikkat gösterilmesini ve gereken adımların atılmasını umuyoruz" dedi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İnşaat alanında hayatını kaybeden 3 kardeşin ölümü çocuk hakları derneğini harekete geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement