Engellilere İstanbul Havalimanı ve Metro Turu - Son Dakika
Yaşam

Engellilere İstanbul Havalimanı ve Metro Turu

Engellilere İstanbul Havalimanı ve Metro Turu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bir grup engelliye Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ve İstanbul Havalimanı'nı gezdirdi. Engelliler, engelli dostu metro istasyonları ve havalimanı hizmetlerinden memnuniyetlerini dile getirdi.

01.12.2023 17:59  Güncelleme: 18:07

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bir grup engelliye Gayrettepe- İstanbul Havalimanı Metrosu ve İstanbul Havalimanı'nı gezdirdi.

İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi'ne (EYAF EXPO2023) katılan bir grup engelli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının standını ziyaret etti.

Engelliler daha sonra Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nu kullanmak için Kağıthane İstasyonu'na geldi.

Burada, engelli vatandaşlara Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yetkilileri eşlik etti.

Yolculuk sırasında, yetkililer tarafından herkes için erişilebilirliği üst seviyelere taşıyan metro hattının engelli dostu istasyonları, trenleri ve diğer hizmetleri konusunda engellilere bilgi verildi. 24 dakikada İstanbul Havalimanı'na ulaşan engelliler, seyahat süresince şarkılar söyleyerek hem kendilerini hem de yolcuları eğlendirdi.

Dünyanın engelli dostu havalimanları arasında yer alan İstanbul Havalimanı'nı da gezen engelliler, kendilerine yönelik hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yetkililer, ziyaret sırasında engellilere havalimanındaki faydalanabilecekleri imkanlar hakkında bilgi verdi.

Ziyarette, Devlet Hava Meydanları İşletmesi İstanbul Havalimanı Başmüdürü Abdullah Enes Eker ve İGA yetkilileri engellilere eşlik etti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement