Diyarbakır'da İş Adamı ve Mühendis Anısına Kongre Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yaşam

Diyarbakır'da İş Adamı ve Mühendis Anısına Kongre Merkezi Açıldı

Diyarbakır\'da İş Adamı ve Mühendis Anısına Kongre Merkezi Açıldı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde iş adamı Raif Türk Çocuk Kreşi ve trafik kazasında hayatını kaybeden mühendis Mehmet Şirin Acar adına kongre merkezi açıldı. Açılış programında konuşan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, insanların eserleriyle ve bıraktıkları izlerle öldükten sonra da hayatlarının devam ettiğini belirtti.

20.10.2023 15:26  Güncelleme: 16:50

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde iş adamı "Raif Türk Çocuk Kreşi" ve trafik kazasında hayatını kaybeden mühendis Mehmet Şirin Acar adına kongre merkezi açıldı.

500 kapasiteli olarak inşa edilen Mehmet Şirin Açar Kongre Merkezi'ndeki açılış programında konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su, iki güzel insan adına yaptırılan, iki güzel hizmetin açılışını beraber gerçekleştirdiklerini belirterek, insanların eserleriyle ve bıraktıkları izlerle öldükten sonra da hayatları devam ettiğini söyledi.

"Raif ağabeyimiz çok değerli iş insanımız ve sağ olsun eşi ve ailesi adına OSB'de Kreş ve Gündüz Bakım Evi yaptı" diyen Vali Su, "5 derslikli, içinde mutfağı, uyuma odası, çok özel bir hizmeti bugün hayata geçirmiş oluyoruz. Raif ağabey, bu hizmetleri kendi hayatında da yaptığı gibi ailesi de devam ettiriyor. Diğer bir ailemiz Mehmet Şirin Açar ailesi var. Onu da rahmetle anıyoruz. Çalışmalarıyla kendini sevdiren bir kardeşimiz. Her iki hizmetinde ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum "dedi.

Kentin önemli iki ismini yaşatmak için önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan, konuşmasında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekerek, "Mazlum ve masum sivilleri ve çocukları katletmek, hastanelere saldırmak bir insanlık suçudur" şeklinde konuştu.

Fidan, "Fabrikalarda üretimin ana lokomotifi olan kadınların iş sahalarında daha mutlu olmalarını sağlayan kreşin Diyarbakır'ın pek çok üretim alanlarına yansımasını ve örnek alınmasını temenni ederim. "Raif Türk Kreş ve Gündüz Bakımevinde, 3 ve 6 yaş arası çocuklar eğitim görecek, Büyükşehir Belediyemizin atadığı eğitmenleri sayesinde gelişimlerine katkı sunacaktır" diye konuştu.

OSB Mehmet Şirin Açar Kongre Merkezi ile ilgili bilgiler de veren Fidan, yapım sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılışta konuşma yapan Yıldız Türk, çocuk kreşlerinin çalışan kadınlar açısından önemine değinerek, eşi Raif Türk'ün kadın çalışanlara her zaman değer verdiğini dile getirdi. Türk, "Sevgili eşim, kadın çalışanlara her zaman çok değer verirdi. Onun vizyonuna sadık kalarak, aynı zamanda bir sosyal projesi olarak gördüğümüz çocuk kreşimizi kentimize kazandırdık. Yıllardır iş dünyasında kadın istihdamını artırmak için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Buradaki somut adımlardan biri kreştir. Kreşler çalışan annelerin iş ve aile yaşamları için daha iyi denge kurmalarına imkan sağlar, annelerin işe devam edebilirliğini artırır, sevgili annelerin işteki stresi azalır, çocukların sosyal, zihinsel ve duygusal gelişimlerine yani çocuk gelişimine katkıda bulunur" dedi.

Açılışa Vali Ali İhsan Su, Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTB Başkanı Engin Yeşil, Raif Türk'ün eşi Yıldız Türk, oğlu Erman Türk, STK başkanları ve çok sayıda iş dünyasından davetli katıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Diyarbakır'da İş Adamı ve Mühendis Anısına Kongre Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement