Bolkar Dağları'nda Muhteşem Festival - Son Dakika
Yaşam

Bolkar Dağları'nda Muhteşem Festival

Bolkar Dağları\'nda Muhteşem Festival

Niğde'nin Bolkar Dağları'nın eteğindeki Ulukışla İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Ulukışla Toroslar Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

02.07.2010 23:57

Niğde'nin Bolkar Dağları'nın eteğindeki Ulukışla İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Ulukışla Toroslar Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu. İlçenin kuruluşunun 100'ncü yılına denk gelen ve 2 günlük festivalin açılışına katılan vatandaşlar, türküler eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Bu yıl 7'ncisi yapılan festivalin açılışı Hükümet Konağı'nda kortej yürüyüşü ve Afyon'un Dinar İlçesi'nde 'Selamsız Bandosu' olarak anılan Dinar Bandosu'nun verdiği kısa gösteriyle başladı. Açılış törenine Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Talip Kurt, Ulukışla Belediye Başkanı CHP'li Hacı Avşar, eski CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, kurum temsilcileri ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Avşar, bu yıl ilçenin kuruluşunun 100'üncü yılı olduğunu, 7'ncisi düzenlenen festivalin aynı tarihe gelmesinin anlamlı olduğunu söyledi. Ulukışla'nın tarihiyle, coğrafi konumuyla Anadolu'ya beşiklik yapmış ilçe olduğunu belirten Avşar, şöyle konuştu:

"Kuruluşu 1200'lü yıllara dayanan ilçemiz, belediye olarak 1910 yılında kurulmuştur. Bu yılki festivalimiz kuruluşumuzun 100'üncü yılına denk geliyor. Bu güzel ilçemizi yeterince tanıtamadığımızı düşünüyorum. Biz de bu amaçla düzenlediğimiz festivalimizin yenisini yapıyoruz. Bu yıl 7'ncisini düzenlediğimiz festivalimizin, bölgemizde yine ses getireceğine inanıyorum. Festivaller insanları kaynaştırır, birleştirir, sevgiyi, saygıyı arttırır. İnsan odaklı belediyecilik anlayışıyla, halkımıza gerekli olanakları sunmak ve onların en iyi şekilde yaşamasını sağlamak amacıyla yaptığımız festivalimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Konserlerimizle, sünnet şölenimizle, sinema gösterimleri, paneller ve çeşitli eğlencelerin yer alacağı festivalimizde en iyi şekilde eğlenmenizi diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından havai fişek gösterileri yapıldı. Gösterilerin ardından TRT Türk Halk müziği sanatçısı Nuray Çiçek sahne aldı. Güzelliği ve sempatik tavırlarıyla dikkat çeken sanatçı, söylediği birbirinden güzel türkülerle konukları coşturdu. Alkışlarla türkülere tempo tutan vatandaşlar, Çiçek'in söylediği tüm türkülere eşlik etti. Başkan Avşar, konserin başında piste çıkıp bir yakınıyla birlikte göbek attı. Daha sonra vatandaşlar, türküler eşliğinde halaylar çekip, gönüllerince eğlendi.

Yerel şarkıcılar İhsan Eş, Bizim Neşet'in konserleriyle devam eden festivalin ikinci gününde, ünlü sanatçılar Suavi, Tolga Sağ ve eşi Pınar Sağ sahne alacak. Ayrıca sünnet şöleni ve Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansaray'ında çocuklar için sinema gösterisi yapılacak.

TAHSİN ÜLKER- MALİK GÖDELİNER- ULUKIŞLA-NİĞDE- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Bolkar Dağları'nda Muhteşem Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement