Aydın'da Aytepe Yolu'ndaki Kötü Manzara Üniversite Öğrencilerini Etkiliyor - Son Dakika
Yaşam

Aydın'da Aytepe Yolu'ndaki Kötü Manzara Üniversite Öğrencilerini Etkiliyor

Aydın\'da Aytepe Yolu\'ndaki Kötü Manzara Üniversite Öğrencilerini Etkiliyor

Aydın'da bulunan Aytepe yolu, alkoliklerin ve bimekan takımı kişilerin uğrak yeri haline gelerek şehrin imajını olumsuz etkilemeye başladı. Aytepe Giriş Kapısı önünde alkol alıp sabahlayan kişilerin bıraktığı kötü manzara, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde düzenlenen sınava gelen öğrencileri ve velilerini rahatsız etti. Üniversite yetkilileri ve güvenlik görevlileri, bu durumun önlenememesinden şikayetçi oldu ve polis ve zabıtanın daha sıkı denetim yapmasını talep etti.

06.08.2023 19:23

Aydın'da alkoliklerin ve bimekan takımı kişilerin uğrak yeri haline gelen Aytepe yolu şehrin imajını sarsmaya başladı. Her gece Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Aytepe Giriş Kapısı önünde kalan bölgede alkol alıp sabahlayan kişilerden geriye kalan manzara adeta pes dedirtiyor.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı dolayısıyla bugün Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde düzenlenen sınava girmek için gelen binlerce öğrenci ve velisini bu garip manzara karşıladı. Her sınav öncesi ilgili kurum ve kuruluşlarla toplantı yapılmasına rağmen sorumluluk sahası dışında kaldığı için müdahale edemedikleri bu alandaki kötü manzaranın kendilerini de üzdüğünü belirten ADÜ Rektörü Bülent Kent, durumdan şikayetçi oldu.

ADÜ Rektörü Kent; "Okulumuzun kapısı önünde kalan bir alan, ancak sınırlarımız dışında kaldığı için bu alana biz müdahale edemiyoruz. Bölge polis ve zabıtanın sorumluluk sahasında olduğu için müdahalede de bulunamıyoruz. Ancak her geceden geri kalan kötü manzara hem bizi hem de öğrencilerimizi olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

Üniversitenin giriş kapısında güvenlik görev yapan güvenlik görevlilerini de oldukça rahatsız eden olumsuzluğun bir türlü önlenemediği belirten görevliler, "Yasal olarak yolda oturup manzara izlemek yasak değil. Ancak halkın huzurunu bozup çevreyi rahatsız etmek yasak. Bir yandan caminin dibi, diğer yandan eğitim kurumunun kapısı, herkes gelip gece burada alkol alıyor ve atıklarını da bırakıp gidiyor. Uyardığımızda bizi tersliyorlar, polis ve zabıtanın rutin aralıklarla burayı kontrol edip çevreyi kirleten ve halkın huzurunu bozanlara ciddi yaptırım uygulamasını istiyoruz" diye konuştular. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Aydın'da Aytepe Yolu'ndaki Kötü Manzara Üniversite Öğrencilerini Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement