55 yıllık yağış rekoru sonrası kamyonlarca kar şehir dışına taşınıyor - Son Dakika
Yaşam

55 yıllık yağış rekoru sonrası kamyonlarca kar şehir dışına taşınıyor

Ardahan'da son 55 yılın en yoğun kar yağışı yaşandı. Belediye ekipleri, karla mücadele çalışmalarını sürdürerek yaklaşık bin 590 kamyon karı şehir dışına taşıdı. Ancak kar kütleleri hala temizlenemeyen alanlar bulunuyor.

18.02.2024 12:30  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'da bu yıl etkisini daha şiddetli gösteren kar yağışı sonucunda 55 yılın rekoru görüldü. Beyaza bürünen kentteki karlar 10 gündür kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.

590 KAMYON DOLUSU KAR TAŞINDI

6 Şubat tarihinde son 55 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı Ardahan'da kar yağışının durması sonrasında Belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarına 7/24 devam ediyor.Kentte 80 personel ve 18 iş makinesiyle temizlik çalışmalarını sürdüren belediye ekipler, son 10 günde, yaklaşık bin 590 kamyon kar şehir dışına taşındı.

"BUGÜNE KADAR BÖYLE KAR GÖRMEDİM"

Ana ve ara caddeler başta olmak üzere 7 mahallede vardiyalı şekilde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Kar kütlelerinin olduğu alanı merak ederek ziyaret eden Alican Yıldız, 'Yaşım 26 ve ben böyle bir kar kalınlığını bugüne kadar görmedim. 6 Şubat'ta yaklaşık 1-1,5 metre yüksekliğinde kar yağışı oldu. Daha temizlenemeyen alanlar da var. Kar kütlelerini görüyorsunuz. Ardahan Belediyesi çalışıyor ama imkanlar yetersiz. İnşallah bir daha bu şekilde kar yağışı olmaz' dedi.

Ardahan'da 55 yıllık kar rekoru! Kamyonlarla şehir dışına taşınıyor
Ardahan'da 55 yıllık kar rekoru! Kamyonlarla şehir dışına taşınıyor
Ardahan'da 55 yıllık kar rekoru! Kamyonlarla şehir dışına taşınıyor
55 yıllık yağış rekoru sonrası kamyonlarca kar şehir dışına taşınıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 55 yıllık yağış rekoru sonrası kamyonlarca kar şehir dışına taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Murat denizli: istanbula yollayın erimezse:)) 73 1 Yanıtla
  • necmettin durmaz: burdur gölüne çare olabilir 50 4 Yanıtla
  • Mustafa POLAT: İşte bu yüzden geliş(e)meyeceğiz. Dünya tatlı su kaynaklarının U’ine sahip olan Rusya’da ise karlar kamyon ile bir gramı zayi edilmeden geri kazanmaya getiriliyor. Maalesef biz göremeyecek olsak da gençlerimize çöle çevirdiğimiz cennet bir vatan bırakacağız.. 38 6 Yanıtla

Advertisement