Birçok ilden sonra, Sakarya'da da şap hastalığı görüldü! Bir ilçede hayvan pazarları ve mezbahalara kilit vuruldu - Son Dakika
Yaşam

Birçok ilden sonra, Sakarya'da da şap hastalığı görüldü! Bir ilçede hayvan pazarları ve mezbahalara kilit vuruldu

Birçok ilde uygulanan şap karantinası Marmara Bölgesi'ne de sıçradı. Sakarya'nın Akyazı ilçesinde şap hastalığının tespiti üzerine mezbahalar ve hayvan pazarları kapatıldı.

12.07.2023 11:04  Güncelleme: 14:48

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bir işletmede şap hastalığı bulgusuna rastlanması üzerine ilçede bulunan Mezbaha ve Canlı Hayvan Borsası geçici olarak kapatıldı.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Akyazı'da bir işletmede şap hastalığı bulgusuna rastlanması üzerine ekipler alarma geçti. İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri alınan numuneleri laboratuvara gönderdi. Neticeler çıkana kadar ise ilçeye hayvan giriş ve çıkışları kapatılırken, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan ise Mezbaha ve Canlı Hayvan Borsasının geçici süreliğine kapatıldığını açıkladı.

GEÇİCİ SÜRELİĞİNE KAPATILDI

Soykan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "İlçemizde bulunan bir yerel işletmede şap hastalığı bulgusuna rastlanmıştır. Bu sebeple hayvanlardan alınan numuneler incelenmek üzere laboratuvara gönderilmiştir. Tedbir gayesiyle belediyemiz bünyesinde bulunan Mezbaha ve Canlı Hayvan Borsası neticeler gelene kadar geçici bir süreliğine kapatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Akyazı'da şap hastalığı tespit edilmesi üzerine Mezbaha ve Canlı Hayvan Borsası geçici olarak kapatıldı
Birçok ilden sonra, Sakarya\'da da şap hastalığı görüldü! Bir ilçede hayvan pazarları ve mezbahalara kilit vuruldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Birçok ilden sonra, Sakarya'da da şap hastalığı görüldü! Bir ilçede hayvan pazarları ve mezbahalara kilit vuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mücahid: Hayret,kurban bayramından hemen sonramı şap hastaliği göruldü?Denetim yok demek ki. 4 0 Yanıtla

Advertisement