3 Günde 13 Hastaya Umut Oldular - Son Dakika
Yaşam

3 Günde 13 Hastaya Umut Oldular

3 Günde 13 Hastaya Umut Oldular

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 3 günde 13 hastaya; 1 yüz, 1 kalp, 2 karaciğer, 9 böbrek nakli yapıldı.

25.08.2013 10:27

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 3 günde 13 hastaya; 1 yüz, 1 kalp, 2 karaciğer, 9 böbrek nakli yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi 72 saat içinde 13 hastanın yeniden hayata tutunmasını sağladı. Son dönemde yaptığı başarılı nakillerle dünyada adından sıkça söz ettiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde görevli doktorlar, bir kişiyi dahi hayata bağlamak için gece gündüz çalışıyor. Merkezde görevli doktorlar 72 saat boyunca kalp, karaciğer, böbrek ve yüz nakli yaptı.

Kalp, böbrek ve karaciğer nakillerinin altında imzası bulunan Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, yorgunluklarını hastalarının sağlığına kavuşmasıyla mutluluğa dönüştüğünü söyledi.

3 günde 13 hastaya, 1 yüz, 1 kalp, 2 karaciğer, 9 böbrek nakli yapıldığını ifade eden Doç.Dr. Ayhan Dinçkan, "Nakillerde 3 ayrı ekip görev alıyor. Bir böbrek nakli zorluk derecesine göre ortalama 2 ile 3 saat arasında sürüyor. Biz mesai kavramı gözetmiyoruz. Nakillerin hepsi zor vakalardı. Çok uğraştık. 3 günde bu kadar nakil yaptık" dedi.

"SAAT KAÇ OLURSA OLSUN NAKLİ YAPIYORUZ"

Nakil olmak isteyen kişinin hastaneye girişinden itibaren sürecin başladığını belirten Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, "Hangi hastamız hangi hizmeti almak istiyorsa biz onu veriyoruz. Yılda 3-4 defa böyle yoğun tempo oluyor. Bağış olunca güzel oluyor, ertelemiyoruz. Saat kaç olursa olsun nakli yapıyoruz" diye konuştu.

Merkezlerinde 100'ün üzerinde karaciğer, bin 700 böbrek, 50 kalp, 30 pankreas nakli bekleyen hasta olduğuna değinen Doç. Dr. Dinçkan, "Bu sayı sadece bizim merkezimizde. Organ bağışında ve nakilde bu yıl geçen yıla göre daha ilerleyiz. Hedefimiz bir önceki yıla göre artı bir diyoruz" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 3 Günde 13 Hastaya Umut Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement