27 Mayıs 1960 Darbesinin Yıl Dönümü - Son Dakika
Yaşam

27 Mayıs 1960 Darbesinin Yıl Dönümü

27 Mayıs 1960 Darbesinin Yıl Dönümü

27 Mayıs 1960 ihtilalinin yıl dönümünde Adnan Menderes Anıt Mezar'daki kabri başında anıldı.

27.05.2012 13:38

27 Mayıs 1960 ihtilalinin yıl dönümünde Adnan Menderes Anıt Mezar'daki kabri başında anıldı.

Demokrat Parti (DP) üyesi bir grup, merhum Başbakan Adnan Menderes'i Topkapı'daki Anıt Mezar'ında düzenlenen bir tören ile andı. Menderes'in kabri, partililerin yanı sıra birçok vatandaş tarafından da ziyaret edildi.

Tören sonrası AA muhabirine açıklama yapan DP Fatih İlçe Başkanı Mehmet Ali Özdemir, 27 Mayıs'ın devletin bir ayıbı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Halen bu ayıbı atamamasının üzüntüsünü yaşıyorum. Darbenin güzeli olmaz. Çünkü darbe kanunlara karşı gelmek demektir. Menderes'i asanlar bugün piyasada yok. Onlar yaşamıyor, kimse de onları tanımıyor, ancak lanetle anılıyorlar. Ama Menderes'in adı sokaklarda, caddelerde, halkın arasında dolaşıyor. 1950, 1954 ve 1957'de seçimlerle al aşağı edilemeyen iktidar ve siyasi görüş, 1960'da bir askeri darbe ile al aşağı edildi. Ancak Menderes vatandaşın gönlünde yaşamaya devam ediyor. Türk milletinin en büyük özelliği sevdiğini, inandığını ebediyen yaşatmasıdır. Menderes de böyle yaşamaya devam ediyor."

Anma töreni, partililerin Menderes'in kabri başında dua etmesinin ardından sona erdi.

Öte yandan DP İstanbul İl Başkanı Hayrettin Öztürk de yaptığı yazılı açıklamada, DP'nin 1950 yılında iktidara gelmesinin ardından sosyal hayatta hızla değişim başlattığını, devleti ve milleti barıştırma tedbirleri aldığını bildirdi.

Öztürk, DP'nin birçok alanda faaliyetlerde bulunduğunu ve düzenlenemeler yaptığını ifade ederek, 27 Mayıs darbesi ile çağdaşlaşma, demokratikleşme ve kalkınma hamlelerinin kesintiye uğratılmaya çalışıldığını vurguladı.

12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı ve 28 Nisan'ı sorgularken, 27 Mayıs'ı sorgulamamanın mümkün olamayacağına dikkati çeken Öztürk, açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

"27 Mayıs 1960 darbesi, milli birlik ve bütünlük içinde çağdaş demokrasiyi özümsemiş, ülke insanının mutluluğu için kalkınma hamlelerin başlatan anlayıştan korkan iç ve dış bedbahtların oyunudur."

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam 27 Mayıs 1960 Darbesinin Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement