12 Metrelik Lüks Tekne Battı: 2 Kişi Sağ Kurtarıldı - Son Dakika
Yaşam

12 Metrelik Lüks Tekne Battı: 2 Kişi Sağ Kurtarıldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde 12 metrelik lüks tekne, motorunun durması sonrasında fırtınada kayalıklara çarptı, 2 kişi sağ kurtuldu. Hasar alan tekne Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ve balıkçıların çalışmasıyla çekilerek barınağa getirildi.

15.10.2023 21:06  Güncelleme: 21:16

12 metrelik lüks tekne battı: 2 kişi sağ kurtarıldı

MERSİN - Mersin'in Erdemli ilçesinde 12 metrelik lüks tekne, motorunun durması sonrasında fırtınada kayalıklara çarptı, 2 kişi sağ kurtuldu. Hasar alan bir süre sonra batan lüks tekne Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ve balıkçıların çalışmasıyla çekilerek barınağa getirildi.

Alına bilgiye göre, Mersin'in Erdemli ilçesi Kumkuyu Tırtar mevkiinde yat limanı girişinde ABD'den getirildiği öğrenilen kaptan A.Y. idaresindeki lüks teknenin motoru durdu, fırtınada savrularak kayalıklara çarptı. Kaptan ve yanındaki bir kişi teknede bulunan botla ile kurtuldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı tekne de bölgeye sevk edildi. Hasar alan tekne ise bir süre sonra battı. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ile balıkçılar teknenin kurtarılması için çalışma yaptı. Bir dalgıç batan tekneye halat bağlayarak, balıkçı teknesinin yardımı ile çekilmesini sağladı. Yaklaşık 5 saatlik çalışma ile çekilen lüks tekne Erdemli Balıkçı Barınağına getirildi. Burada tekne vinç yardımı ile denizden çıkarıldı.

5 saatlik çalışma ile balıkçı barınağına getirildi

Kurtarma çalışmalarına katılan Mersin Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkan Yardımcısı Yalçın Sakın," Denizden yat limanı ağzına gelen yelkenli teknenin motoru stop ediyor. Motor durunca fırtına ve rüzgarla kayalara çarpıyor. Tekenin altı kırılıyor. İçindekiler zodyak botla kurtuluyor. Sahil Güvenlik bizden tekne istedi. Bizde açıkta çalışan bir teknemizi gönderdik. Bizde halat götürdük. 5 saatte 10 kilometrelik mesafeyi gelebildik. Şuanda Erdemli Balıkçı Barınağına getirdik"dedi.

Tekenin 12 metre uzunluğunda olduğunu da kaydeden Sakın, yatın ABD bayraklı olduğunu bildiklerini söyledi.

12 Metrelik Lüks Tekne Battı: 2 Kişi Sağ Kurtarıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 12 Metrelik Lüks Tekne Battı: 2 Kişi Sağ Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement