Ordu'da yaylalar 'yeşil yol' ile birleşiyor - Son Dakika
Turizm

Ordu'da yaylalar 'yeşil yol' ile birleşiyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi'nin yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan 'Yeşil Yol Projesi'nde çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında Ordu sınırları içerisindeki yol ağının tamamlanması için çalışmalar devam ediyor.

30.09.2023 01:28  Güncelleme: 01:39

Ordu'da yaylalar 'yeşil yol' ile birleşiyor

ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi'nin yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlamanın yanı sıra manzaralar eşliğinde yolculuk imkanı sunan 'Yeşil Yol Projesi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi yürüttüğü çalışmalarla Ordu'nun turizmine önemli katkı vermesi hedeflenen projede büyük mesafe kat etti. İlk olarak 2013 yılında ilk kazması vurularak Samsun'dan başlayıp, Sarp Sınır Kapısı'na kadar devam eden 2 bin 600 kilometrelik Yeşil Yol Projesi'nin 235 kilometrelik kısmı Ordu sınırları içerisinden geçiyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi 125 kilometrelik yol ağında bulunan noktalarda ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yeşil Yol Projesi çerçevesinde Akkuş'un Çağman ve Çekiç Obası Yaylaları ile Kumru'nun Yalın ve Düzoba Yaylalarını birbirine bağlayan grup yolunda çalışmalar devam ediyor. Tamamlandığında turizme de önemli katkı verecek olan yolda, Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan 3 kilometrelik beton yolun 1 kilometrelik bölümünü tamamlayan ekipler, geriye kalan yol ağının tamamlanması için mesai harcıyor. Öte yandan yeşil yol ile ayrıca güzergah üzerinde bulunan mahalleler de konforlu ulaşıma kavuşuyor.

9 ilin yaylalarını bağlayacak

Yeşil Yol, Karadeniz'de 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak. Proje çerçevesinde Samsun, Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylalarını birbirine bağlıyor. Yeşil Yolu kullanan turistlerin, Samsun'dan başlayıp Sarp Sınır Kapısı'na kadar doğaya dokunarak, doğayı izleyerek turizm faaliyetine katılması üzerine planlanmış bir çalışma. 2 bin 600 kilometrelik güzergahın Ordu sınırları içerisindeki sorumluluk alanında Büyükşehir Belediyesi ekipleri özverili çalışma yürütüyor.

Güzergah üzerinde bulunan mahalle muhtarları yapılan çalışmanın mahalleleri için büyük kolaylık sağladığını belirterek, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'e teşekkürlerini ilettiler.

Ordu\'da yaylalar \'yeşil yol\' ile birleşiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Turizm Ordu'da yaylalar 'yeşil yol' ile birleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement