Menteşe'nin Milli Mücadele Yılları Mural Resmi Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika
Turizm

Menteşe'nin Milli Mücadele Yılları Mural Resmi Yoğun İlgi Görüyor

Menteşe\'nin Milli Mücadele Yılları Mural Resmi Yoğun İlgi Görüyor

Menteşe Belediyesi tarafından Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nin avlusunda bulunan duvara, grafiti sanatçısı Erdem Aylı tarafından yapılan 'Menteşe'nin Milli Mücadele Yılları' adlı mural resim çalışmasına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, eserin kültür turizmine ve yakın tarihe ışık tuttuğunu belirterek, ziyaretçilere teşekkür etti.

08.08.2023 11:10

Menteşe Belediyesi tarafından Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nin avlusunda bulunan duvara, grafiti sanatçısı Erdem Aylı tarafından yapılan "Menteşe'nin Milli Mücadele Yılları" adlı mural resim çalışmasına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Kültür turizminin uğrak noktalarından olan Konakaltı Kültür Merkezi her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor. Eski Muğla, Tarihi Arasta Çarşısı, Saat Kulesi güzergahında bulunan Konakaltı Kültür Merkezi'ni ziyaret eden turistler tarafından yapı avlusunda bulunan "Menteşe'nin Milli Mücadele Yılları" adlı mural resim çalışması beğeni topluyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe'nin kültür turizmi konusunda önemli bir noktaya geldiğini belirterek, tarihi yapı içinde yer alan mural çalışmanın ise ziyaretçilerin ilgisini çektiğini belirtti. Başkan Gümüş, esere vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden memnun olduklarını aktararak, şunları söyledi:

"Başta Büyük Önder'imiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bölgemizden milli mücadeleye katılan İskender Alper, Bozüyüklü Hacı Süleyman Efendi, Zorbazade Ragıp Bey, Kız Meslek Lisesi'nin arka merdivenlerinde fotoğraf çekilen Serdengeçti Birlikleri, İsmet Tayyaresi ve zeytin dalının yer aldığı; Milli Mücadele yıllarının kahramanlarının resmedildiği eser açılışından bu yana yoğun ilgi görüyor. Eserde aynı zamanda Atatürk'ün Muğla ile ilgili yanlış bilinen bilgileri de doğru ve gerçekleriyle yansıtıyor. Bu bakımdan bizim için çok değerli bir çalışma. Böylesi önemli bir mekanda yer alan bu eser hem kültür turizmine hem de yakın tarihe ışık tutuyor. Ziyaretçilerimize göstermiş oldukları ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Turizm Menteşe'nin Milli Mücadele Yılları Mural Resmi Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement