Karatay Lavanta Bahçesi kapılarını ziyaretçilerine açtı - Son Dakika
Turizm

Karatay Lavanta Bahçesi kapılarını ziyaretçilerine açtı

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından kente kazandırılan Karatay Lavanta Bahçesi, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Karatay Belediyesi'nin vatandaşların hoş vakit geçirmesini sağlamak, alternatif tarım ürünlerini artırmak ve arazileri daha verimli değerlendirmek amacıyla 2019 yılında Karaaslan Üzümcü Mahallesinde oluşturduğu Karatay Lavanta Bahçesi yeni sezonda misafirlerini ağırlamaya başladı. Lavanta bahçesini gezmeye gelen vatandaşlar ise bahçe için güzel bir emek harcandığını ve Konya'da böyle bir yer olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek herkesin lavanta bahçesine gelmesini tavsiye etti.

02.07.2023 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karatay Lavanta Bahçesi kapılarını ziyaretçilerine açtı

KONYA - Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından kente kazandırılan Karatay Lavanta Bahçesi, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Karatay Belediyesi'nin vatandaşların hoş vakit geçirmesini sağlamak, alternatif tarım ürünlerini artırmak ve arazileri daha verimli değerlendirmek amacıyla 2019 yılında Karaaslan Üzümcü Mahallesinde oluşturduğu Karatay Lavanta Bahçesi yeni sezonda misafirlerini ağırlamaya başladı. Geçen yıl on binlerce kişinin ziyaret ettiği ve unutulmaz zamanların yaşandığı lavanta bahçesinin bu yıl da ilgi yoğun. Evlilik teklifi yapanlardan nişan veya düğün fotoğrafı çektirmek isteyen çiftlere, amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarından anı ölümsüzleştirmek isteyen vatandaşlara kadar Konya'ya gelecek yerli-yabancı turistlerin de Temmuz ayı boyunca Karatay Lavanta Bahçesi en önemli uğrak noktası oluyor. Vatandaşlar lavantalar arasına yerleştirilen birçok objeyi kullanarak ziyaretlerini ölümsüzleştiriyor. Karatay Belediyesi ayrıca oluşturulan Karatay Büfe, seyir terasları, yürüyüş yolları ve bahçenin daha birçok noktasında da keyifli vakit geçiriyor. Aynı zamanda vatandaşlar; dondurmadan, gazoza kadar lavantadan üretilen birçok ürünün tadına bakma imkanı da buluyor.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda lavanta bahçesine ilk günden yoğun ilgi gösteren tüm misafirlere teşekkür ederek, "Karatay'ımızı ihtiyaç duyduğu tesislerle, altyapı yatırımlarıyla, eğitimden spora, kültürden sosyal çalışmalara kadar birçok proje, hizmet ve yatırımlarla donatırken, bölgemizde çekim merkezi olacak cazibe alanlarını da bir bir hayata geçiriyoruz. Lavanta bahçemiz bu çekim merkezlerine güzel örnek oldu" ifadelerini kullandı.

Lavanta bahçesini gezmeye gelen vatandaşlar ise bahçe için güzel bir emek harcandığını ve Konya'da böyle bir yer olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek herkesin lavanta bahçesine gelmesini tavsiye etti.

Karatay Lavanta Bahçesi kapılarını ziyaretçilerine açtı
Kaynak: İHA

Son Dakika Turizm Karatay Lavanta Bahçesi kapılarını ziyaretçilerine açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement