YouTube, reklam engelleyen uygulamaların kullanımını sınırlayacak - Son Dakika
Teknoloji

YouTube, reklam engelleyen uygulamaların kullanımını sınırlayacak

YouTube, reklam engelleyen uygulamaların kullanımını sınırlayacak

YouTube, reklamları engelleyen üçüncü taraf uygulamaların kullanımını sınırlandıracağını duyurdu. Reklam engelleme, içerik sahiplerini desteklemek için reklam gelirlerini kullanan YouTube'a büyük bir darbe vuruyor. YouTube, kullanıcı memnuniyetini korurken reklam atlamayı önlemek istiyor.

18.04.2024 15:10

YouTube, reklamları engelleyen üçüncü taraf uygulamaların kullanımını sınırlandıracağına dair yeni bir açıklamada bulundu. Bir süredir reklam engellemeye yönelik çalışmalarında vites artıran platform, bazı kullanıcılarda uyarı göstermeye başladı.

YouTube reklam engelleme yasağında katılaşıyor

Geçtiğimiz gün yayınlanan bir blog yazısında YouTube, reklam engelleme uygulamalarını kullanan kişilerin hizmet şartlarını ihlal ettiğini ifade etti. Bu yüzden reklam engelleyiciyle videoların izlenmesi durumunda, içeriklerin yüklenmesinde hata yaşanabileceğini aktardı. Ayrıca kullanıcılara reklam engelleyici uyarısı da gösterilecek.

YouTube, reklam engelleyen uygulamaların kullanımını sınırlayacak

Reklam engelleme, içerik sahiplerini desteklemek için reklam gelirlerini kullanan YouTube'a büyük bir darbe vuruyor. Reklamların engellenmesi aynı zamanda YouTube'un ve içerik oluşturucuların para kazanmasını engelliyor. Bu da şirketin politikalarıyla ters düşüyor.

132 121231 321 2123

YouTube'un masaüstü sürümünde tarayıcı uzantıları aracılığıyla reklam engellemek hala mümkün. Ancak reklamları atlatan üçüncü taraf mobil uygulamalar tamamen yasaklanmış durumda. Şirket, reklam engelleyen kullanıcıların aynı zamanda içerik oluşturucuların gelirlerini etkilediğini ifade etti.

Bu kapsamda reklamların, YouTube'un "geniş kütüphanesine ücretsiz erişimi" finanse etmek için önemli olduğunu söyledi. Reklam izlemek istemeyen kullanıcıların YouTube Premium'a geçebileceğini de hatırlatmak gerekiyor.

YouTube, reklam engelleyen uygulamaların kullanımını sınırlayacak

YouTube, kullanıcı memnuniyetini korurken reklam atlamayı önlemek istiyor. Örneğin, YouTube'un TV uygulamasında reklam politikası değişti. Televizyon kanallarına benzer şekilde, artık videolar arasında birkaç dakikalık tek bir uzun reklam göreceksiniz.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji YouTube, reklam engelleyen uygulamaların kullanımını sınırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement