Ya internet "uçarsa?" - Son Dakika
Teknoloji

Ya internet "uçarsa?"

Ya internet "uçarsa?"

İnternetiniz "uçtuğunda" sudan çıkmış balığa dönmek istemiyorsanız, bu 6 ipucu sizin için!

14.12.2013 00:59

İnternetiniz çöktü ve hiçbir şekilde çevrimiçi olmanız mümkün değil, peki şimdi ne olacak?

Web tabanlı hizmetler müthiş icatlar olabilirler, ancak çoğunu internet yokken kullanamıyorsunuz. Bu nedenle bu tür bir duruma hazırlıklı olmanızda fayda var. Çok uğraşmanıza gerek yok, küçük bir hazırlıkla web uygulamalarını bile çevrimdışı kullanabilir, internetin olmadığı zamanlarda verimliliğinizi sürdürebilirsiniz.

Buluttaki dosyalarınıza çevrimdışıyken de erişin

Bulut, dosyalarınıza her zaman erişebilmeniz anlamına geliyor, peki ya internet bağlantınız yoksa? Dropbox ve Skydrive gibi hizmetler, hesabınızı bilgisayarınızla eşitlediğinden, istemci yazılımı yüklemişseniz dosyalarınızı çevrimdışıyken de kullanabiliyorsunuz. Yaptığınız değişiklikler, bağlandığınızda otomatik olarak eşitleniyor.

Ancak şöyle bir durum da başınıza gelebilir: Paylaştığınız ve düzenlediğiniz dosyalar siz çevrimdışıyken başkası tarafından düzenlenirse, internete bağlandığınızda diğerlerinin düzenlediği sürümü görebilirsiniz. Bu çok önemli olmayabilir, ancak ortak çalışırken çakışmaları aklınızda bulundurmanızda fayda var.

Google Drive'ın masaüstü uygulamasını kullanıyorsanız dosyalarınıza çevrimdışı erişebiliyorsunuz. Ancak Google Drive'ın çevrimiçi ofis araçlarını kullanmak isterseniz iş biraz karışıyor. Bu araçları çevrimdışı kullanmaya yönelik bazı yollar var, ancak bu yollar biraz kısıtlı. Belgeleri ve sunumları düzenleyebilseniz de hesap tablolarını sadece görüntüleyebiliyorsunuz.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Ya internet 'uçarsa?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement