Windows 10 ile Korsan Oyun Devri Sona mı Eriyor? - Son Dakika
Teknoloji

Windows 10 ile Korsan Oyun Devri Sona mı Eriyor?

Windows 10 ile Korsan Oyun Devri Sona mı Eriyor?

Microsoft'un güncellediği lisans anlaşması ile beraber korsan oyun devri sona eriyor gibi görünüyor.

18.08.2015 19:17
Emre Çetinkaya - -

Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows 10, 29 Temmuz'dan itibaren indirmeye sunulmuştu. İlk günden itibaren büyük ilgi gören Windows 10'un son olarak geçtiğimiz günlerde 50 milyon kullanıcıya ulaştığı bilgisi gelmişti. Bugün ise Windows 10 ile ilgili bu kullanıcıları üzecek yeni bir bilgi geldi.


Gelen bilgiye göre Microsoft, Hizmetler Anlaşması'nı korsan oyun ve yetkisiz donanım çevre cihazlarının kullanımını engelleyecek şekilde güncelledi. Microsoft'tan Boris Schneider tarafından yapılan açıklamada ise işletim sisteminin, eski kopya koruma sistemlerine sahip olan oyunları çalıştırmayacağı belirtildi.


Ayrıca Microsoft'un yaptığı yeni güncelleme ile beraber, Grand Theft Auto III, Battlefield 1942, The Sims gibi oyunların Windows 10 yüklü cihazlarda çalışmayabileceği söyleniyor.


Öte yandan Microsoft yetkilileri oyunlardaki DRM sisteminin fazlasıyla rahatsız ettiğini ve bilgisayar virüsleri için bir açıklık yarattığını belirttiler. Microsoft'un bu hamlesi her ne kadar güvenlik anlamında önemli bir gelişme gibi görünse de birçok oyunseveri rahatsız edecek gibi görünüyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Windows 10 ile Korsan Oyun Devri Sona mı Eriyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement