Western Digital Wd 6 Tb - Son Dakika
Teknoloji

Western Digital Wd 6 Tb

Western Digital Wd 6 Tb

Western Digital'in Green ailesine mensup üyesi inceleme konuğumuz oldu.

11.11.2014 16:43
Hasan Uğur Nayır - -

Western Digital kısaca WD sabit diskler konusunda usta bir üretici. Farklı sabit disk ailelerine sahip. Son inceleme konuğumuz ise Green serisine ait 6 TB'lık disk oldu. 3.5 inç'lik diskte 5 tane plaka bulunuyor. Arayüzü SATA 6 Gb/s. Green ailesindeki diğer sabit diskler gibi IntelliPower teknolojisini kullanıyor.



64 Mb önbelleğe sahip diskin üstünde WD'nin klasik olarak tüm sürücülerinde yer alan kocaman etiketi var. Bu etikette ürünün özellikleri ve hangi seride olduğu belli oluyor. Arka tarafta devre levhası ve disk arasında titreşimi absorbe etmek için kullanılan köpük var. Bileşenler yine bildiğimiz şekilde standart olarak yerleştirilmiş.


Green, WD'nin en sessiz çalışan, ekonomik ve en az güç tüketen serisi. Bu özelliklerle öne çıkıyor. Disklerin en büyük düşmanlarından biri ısı, bir süre sonra ısı sürücünün kullanımını ve ömrünü etkilemeye başlar. Western Digital bu yüzden GreenPower isimli bir teknoloji kullanıyor. Kısaca GreenPower, diskin daha serin şekilde çalışmasını sağlıyor. Böylece ısıdan dolayı ömrü kısalmıyor.


#Sayfa#


GreenPower'la birlikte WD'nin daha önce duyduğumuz NoTouch meyil yükleme çözümü diskte kullanılıyor. Bu çözüm kayıt kafasının disk ortamıyla temas etmemesini sağlıyor, böylece kafanın yıpranmasını azaltıyor. Sürücü bu şekilde daha güvenli kalıyor ve uzun bir kullanım ömrü sunuyor. Ayrıca çift aşamalı hareketlendirici diskin veri performansında daha fazla hareket sunmasına izin veriyor.



Okuma/yazmada kısaca aktif kullanımda sürücünün 5.3 W güç tüketimi var. Boştayken 3.4 W, bekleme/uykuda ise 0.4 W tüketim söz konusu. Gelelim diskin testte nasıl bir sonuç gösterdiğine. WD Green 6 TB okuma testinde 172 Mb/s sonuç elde etti. Yazmada sonuç ise 163 Mb/s oldu. Genel olarak kullandığım zamanda sürücü pek ses çıkarmadı. Gayet sessiz sakin çalıştı. Özellikle yüksek kapasiteli ve yedekleme/depolama için sürücü arayanların değerlendirebileceği bir ürün olmuş.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Western Digital Wd 6 Tb - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement