Uzay Yolu Filmindeki İletişim Cihazının Benzeri Yapıldı - Son Dakika
Teknoloji

Uzay Yolu Filmindeki İletişim Cihazının Benzeri Yapıldı

Uzay Yolu Filmindeki İletişim Cihazının Benzeri Yapıldı

Uzay Yolu dizisindeki Atılgan'ın kaptanı Kaptan Kirk'i hatırlayanlar, gemiyle iletişim kurduğu cihazı da mutlaka hatırlayacaklardır, işte o cihaz gerçek oldu.

10.11.2014 10:08

Uzay Yolu dizisindeki Atılgan'ın kaptanı Kaptan Kirk'i hatırlayanlar, gemiyle iletişim kurduğu cihazı da mutlaka hatırlayacaklardır, işte o cihaz gerçek oldu.

Uzay Yolu (Star Trek) dizisi aslında bir bilimkurgu eseri idi. Ama dayandığı teknolojiler gerçeklikten o kadar besleniyordu ki, dizideki her cihaz ve teknoloji yavaş yavaş gözlerimizin önünde gerçek oluyor. Benzer şekilde dizideki Doktor Bones'un kullandığı sağlık tarayıcısının benzerini üretmek için çalışmalar sürerken, şimdi de iletişim cihazının bir benzerini görüyoruz.

"Onyx" isimli bu cihaz bir hokey topuna benziyor olabilir ama ona vurarak çalıştırmıyorsunuz. Uzay Yolu mürettebatının göğüslerinde takılı bulunan iletişim cihazından daha büyük ama benzer işleve sahip. 99 Dolar'a satılan (ikili seti 195 Dolar) Onyx ile kendi iletişim ağınızı kurarak çok yönlü ve birden fazla kişinin anında dahil olabildiği bir konferans ortamı yaratıyorsunuz. Telsize benziyor ama daha pratiği ve konuşmaları üyelerinin dışında kimse dinleyemiyor.

Onyx'i iOS veya Android akıllı telefonunuzdaki uygulamaya Bluetooth ile senkronluyorsunuz ve ağdaki diğer cihazlarla anında bas-konuş yapabiliyorsunuz. Ağlarınızı 2 kişiden onlarca kişiye kadar genişletebilirsiniz. Ama tasarımcı firma 15 kişiden sonra konuşmaların birbirine karışmaya başladığını da söylüyor.

Cihazın üzerinde konuşma düğmesi, ses düğmesi, açıp-kapatma ve ses kesme düğmesi var. Uygulama üzerinden ağınızdaki grup üyelerinden kimin uygun olduğunu veya üyelerin lokasyonlarını görebilirsiniz. Her ne kadar Onyx ile Uzay Yolu dizisinin ünlü kaptanları veya subayları ile iletişim kuramasanız bile, ekip arkadaşlarınızı diğer uçta hemen bulacağınız garanti.

The post Uzay Yolu Filmindeki İletişim Cihazının Benzeri Yapıldı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Uzay Yolu Filmindeki İletişim Cihazının Benzeri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement