Türkiye'de 4g İçin Ortak Altyapı Kurulacak - Son Dakika
Teknoloji

Türkiye'de 4g İçin Ortak Altyapı Kurulacak

Türkiye\'de 4g İçin Ortak Altyapı Kurulacak

Türkiye’de 4G (LTE) mobil haberleşme şebekesinin kurulumunda izlenecek yöntem 3G’den farklı olacak.

19.09.2013 17:00

Hasan Genç - - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Turkcell'in "Geleceği Yazanlar" projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada 4G şebekesinin ortak altyapı üzerinde kurulacağını açıkladı.

3G şebekesi için 2008 yılında gerçekleşen ihalede A, B ve C tipi lisanslar 3 GSM operatörü teklif vermişti. Turkcell 358 milyon euro ile A tipi, Vodafone 250 milyon euro ile B tipi, Avea 214 milyon euro ile C tipi lisans sahibi olmuştu. İhale sonrası her operatör kendi 3G altyapısını oluşturmak için yatırım gerçekleştirmişti. Artık 3G'yi konuşmanın bir anlamı olmadığını belirten Binali Yıldırım, 4G için her operatörün kendi altyapısını oluşturmasının yüksek bir maliyete ve zaman kaybına neden olacağından ortak bir 4G altyapısının kurulmasını ve operatörlerin sundukları diğer hizmetlerle öne çıkmalarını istediklerini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Turkcell, Avea ve Vodafone, yaptıkları 4G testleri ile hız rekorları kırmıştı. 4G'de ortak altyapıya geçilmesi durumunda operatörler arasındaki "kim daha iyi çekiyor?", "kimin interneti daha hızlı?" çekişmesi de sona ermiş olacak. Türkiye'de 4G şebekesinin kurulumu için henüz bir tarih açıklanmadı.

Hasan Genç - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Türkiye'de 4g İçin Ortak Altyapı Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement