Turkcell T-Cam 20 - Son Dakika
Teknoloji

Turkcell T-Cam 20

Turkcell T-Cam 20

Turkcell imzalı T-Cam 20 güvenlik kamerası test merkezimizin konuğu oldu.

13.02.2015 11:17
-

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte internetin sunduğu avantajları kullanıp hayatımızı kolaylaştıran çözümler de ortaya çıkmaya devam ediyor.


Aslında güvenlik kameraları uzun yıllardır kullanılıyor. Analog kayıt özelliğine sahip, kaset veya disklere kayıt yapan geleneksel güvenlik kameraları yerlerini internete bağlanan ve buluta kayıt yapan yeni nesil kameralara bırakmaya başladı. Güvenlik kameralarını artık sadece iş yerlerinde değil kamuya açık alanlarda hatta evlerde de görüyoruz. Güvenlik kamerasına evimizde de ihtiyaç duyduğumuz durumların başında aileye yeni bir bireyin katılması geliyor. Bebeğini bakıcıya teslim etmek zorunda kalan ailelerin gözleri arkada kalabiliyor. T-Cam 20, bu durumdaki ailelerin ihtiyacı düşünülerek geliştirilmiş.


T-Cam 20, internet tabanlı (IP) kamera sınıfına giriyor. Turkcell, internet bağlantısı yapıldıktan sonra herkesin kolayca kurup kullanabileceği bir cihaz geliştirmiş.


İncelememizde tek bir kamera kullandık ancak birden fazla T-Cam 20'yi çoklu bir güvenlik kamerası ağı oluşturacak şekilde kullanmak mümkün. Turkcell, çoklu kamera kullanımını düşünerek altyapıyı buna uygun şekilde hazırlamış.


Kablosuz ya da kablolu kullanın


T-Cam 20'nin üzerinde kablolu bağlantı için ethernet girişi mevcut. Kablosuz olarak kullanım için ise cihaza takılan 2 anten kutu içeriğinde yer alıyor. Kamerayı ister bir yüzey üstüne koyarak, isterseniz kutusundan çıkan aparat yardımıyla duvara monte ederek kullanmak mümkün.


Cihazın üzerinde herhangi ekran bulunmuyor. Temel ayarları yapabildiğimiz ve cihazın kontrolü için gerekli mobil uygulamayı Android ve iOS cihazlara ücretsiz olarak indiriyoruz. Uygulamayı indirdikten sonra kameranın altındaki MAC ID'yi girerek telefonunuzla ve kamerayı kolayca eşleştiriyoruz.





Uygulama dışında onlinekamera.turkcell.com.tr adresinden de kamerayı web arayüzü üzerinden uzaktan kontrol edebilirsiniz. Web arayüzünde cihazla ilgili tüm ayarlar bulunuyor.


Bu uygulamalara oturum açarken Turkcell Şifre ya da Turkcell Superonline hesabıyla giriş seçeneği sunulmuş. Turkcell kamera servisinden sadece Turkcell ve Turkcell Superonline müşterileri yararlanabiliyor. Arayüz son derece sade ve anlaşılır bir tasarıma sahip.


#Sayfa#


360 derece hareketli kamera


Cihaza bağlantı kurduktan uzaktan kameranın açısını sağa sola ya da yukarı aşağıya değiştirmek mümkün. Kamerayı genel açıya sahip bir yere konumlandırdıktan sonra kameranın yönünü istediğiniz noktaya kolay bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Yatayda ve dikeyde 360 derece dönebilen kamerayı doğru bir noktaya yerleştirdiğiniz takdirde minimum kör nokta olacak şekilde görüntü alabilirsiniz.



Uzaktan erişimle cihazda kamerayı kapatma, ağ ayarları, kamera ismini değiştirme, hareket tespit ayarlarını ve diğer ayarları kolayca yapmanıza olanak sağlanmış.


Tüm kamera kayıtlarına kayıtlar/alarmlar menüsü altından erişebiliyorsunuz. Burada kayıtlar tarih saat bilgisine göre sıralı şekilde geliyor isterseniz tarih göre filtreleme yapabilir ya da bu kayıtları cihazınıza kaydedebilirsiniz. Bu menü de çoklu kamera kullanımına uygun şekilde tasarlanmış. Kameranın sadece belirlenen gün ve saatlerde hareket tespiti yapması için web arayüzünde hareket tespiti zaman planı bulunuyor.



#Sayfa#


Görüntü kalitesi


Kamera 15 fps değerinde yani saniyede 15 kare oynatıyor, 320x240 piksel çözünürlükte mp4 formatında video kaydı yapıyor. Bu çözünürlük ve fps değerlerini biraz düşük buldum. IP tabanlı bir güvenlik kamerası için bu değerler görüntünün sorunsuz bir şekilde sunucuya aktarılması ve videodaki kişileri tanımak için yeterli olacaktır. Ancak T-Cam 20'yi bebek kamerası olarak kullanmak isteyenler için bu çözünürlük değerleri biraz düşük gelebilir. Anne babaların sadece güvenlik için değil aynı zamanda çocuklarını özlediklerinde görebilmek için bu kameraları kullandıkları bir gerçek. Bence bu çözünürlük değerleri bir kademe daha yüksek olmalıydı. Sesli kayıt da yapabilen cihazın ses kalitesi yeterli seviyede. Ses çıkışı bulunan cihaza hoparlör bağlayarak ortama uzaktan sesinizi de aktarabilirsiniz.



#Sayfa#


Buluta kayıt


Cihazın kaydettiği görüntüler bulut sunucularına yüklendiği için istediğiniz zaman istediğiniz yerden tüm kayıtlara erişmek mümkün. Cihazın gerekli gereksiz her şeyi kaydetmesini istemiyorsanız hareket tespit özelliğini aktif hale getirmeniz yeterli. Sadece ortamda bir hareket olduğunda kayıt yapılacak ve isterseniz bunun bilgisi size e-posta ya da akıllı telefonunuza bildirim olarak gelecek şekilde ayarlanabilir.


Turkcell T-Cam 20'yi kullanmak için cihaz bedeli dışında aylık bir servis ücreti ödemeniz gerekiyor. Bu ücret karşılığında Online Kamera servisine bağlandığınızda tüketilen veri internet paketinizden düşmüyor. Hizmet alan abonelere ihtiyaçlarına uygun farklı servis paketleri sunulmuş.


Hareket tespit özelliğinin 3 farklı hassasiyet seviyesi var. Hareket duyarlılığını en üst seviyeye aldığınızda cihaz en ufak bir ışık yansımasını bile hareket olarak algılayabiliyor.



Son Söz


İster evde, ister iş yerinde olsun, bir güvenlik kamerasına ihtiyaç duyduğunuz durumlar olabilir. Piyasada güvenlik kameraları konusunda hizmet veren onlarca şirket var, ancak bu şirketlerden aldığınız profesyonel hizmet bütçenizi aşabilir veya size karmaşık gelebilir. Kendi başınıza kurulumunu yapabileceğiniz ve gerektiğinde destek alabileceğiniz bütçe dostu bir güvenlik kamerası çözümü arayışınız varsa Turkcell T-20'ye göz atmanızı tavsiye ediyorum.



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Turkcell T-Cam 20 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement