Turkcell'den 10 İnçlik Android Tablet: Maxiıq - Son Dakika
Teknoloji

Turkcell'den 10 İnçlik Android Tablet: Maxiıq

Turkcell\'den 10 İnçlik Android Tablet: Maxiıq

Turkcell markalı ilk tablet olan Turkcell MaxiIQ tanıtıldı.

12.02.2013 18:00

Hasan Genç - - Turkcell, kendi markasını taşıyan T serisi Android telefonlarlardan sonra kendi markasını taşıyan ilk tablet bilgisayarı olan MaxiIQ, bugün İstanbul'da düzenlenen tanıtım toplantısı ile duyurdu.

14 Şubat'tan itibaren tüketicilerle buluşacak olan MaxiIQ, 24 ay taahhüt ile aylık 59 TL'den başlayan fiyatlarla satışta olacak. Bu fiyatın içinde 250 MB internet ve Turkcell Eğlence paketi de dahil olacak.

Daha önce T serisi telefonlar için Çinli ZTE ve Huawei ile işbirliği yapan Turkcell, tablet içinTayvanlı Pegatron ile birlikte çalıştı.

3G bağlantı özelliğine sahip MaxiIQ, Turkcell'e özel uygulama ve araçlar içeriyor. Hafifliği ve inceliği ile dikkat çeken tablet Premium olarak adlandırılan üst sınıf tablet modelleri arasında konumlandırılıyor.

Piyasadaki Android telefonların %21'ini Turkcell T serisi oluşturuyor

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, toplantıda yaptığı konuşmada, Turkcell T serisi ile mobil internet ve akıllı telefonların nimetlerinin geniş kitleler için erişilebilir hale gelmesini ve iyi bir akıllı telefon deneyimi sunmayı amaçladıklarına dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Yaklaşık 700 bin satış rakamıyla bu yolda önemli bir başarı yakaladık. Bugün Andoid işletim sistemli akıllı telefon pazarının yüzde 21'ini T serisi oluşturuyor. Turkcell Tablet ile bu başarı ve deneyimi şimdi de tablet pazarına taşımayı hedefliyoruz. Ancak tablette kullanıcı deneyimi, mobilite ve kolay erişilen kaliteli içerik çok daha fazla önem kazanıyor. Tablet pazarına Turkcell ismi ile giriş yaparken, donanımından yazılımına, deneyiminden abonelerimizin kullanacağı içeriğe kadar her ayrıntısı üzerinde titizlikle durarak; hızlı, kaliteli ve üstün mobil internet deneyimini müşterilerimize sunacak bir ürün ortaya çıkarmak istedik. Turkcell Tablet için yaklaşık 1 yıl çalıştık ve gerek tasarımı gerek 3G'nin bulunduğu her yere hızlı internet avantajı ile müşterilerimizin her türlü ihtiyacını en iyi şekilde karşılayacak bir cihaz ortaya çıkardık. Ayrıca, bilgiye ve eğlenceye erişimde güçlü bir araç olan Turkcell Tablet'e sahip olanlar, kontrat ücretine dahil olan Turkcell Eğlence Paketi ile de eğlenceye doyacaklar. Yüksek standartlara sahip, fonksiyonel Turkcell Tablet ile pazarda önemli bir ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz."

Turkcell Tablet'e özel geliştirilen Turkcell Eğlence Paketi sayesinde Turkcell Müzik, Turkcell TV, Turkcell Dergilik ve Turkcell Kitaplık servisleri Tablet'in ana ekranlarında kullanıma hazır olarak geliyor. Turkcell Tablet kullanıcıları Turkcell TV Sinema Paketi ile 50'den fazla canlı TV kanalı ve 300'den fazla film izleme imkanına sahip olacak. 24 aylık taahhüt süresince her ay 50 ücretsiz şarkı (toplamda 1200 şarkı) indirilebilecek. 4 binden fazla kitabın yer aldığı Turkcell Kitaplık'tan ise belirlenen toplam 7 e-kitap ücretsiz olarak okunabilecek.

Turkcell Tablet'te indirilen şarkılar, izlenen TV kanalları ve sinema paketi filmleri internet kotalarından da düşmeyecek.

5 TL farkla Turkcell Tablet'e özel bluetooth hoparlörü de kontratlı olarak satın alınabiliyor.

Kurumsal müşteriler ise 1 GB internet paketi dahil 24 ay kontratla ayda 65 TL karşılığında Turkcell Tablet'e sahip olabilecek.

Turkcell Tablet Teknik Özellikler

İşletim Sistemi

Android 4.1.1 JellyBean

Ekran

10.1" LCD 16: 10 Wide View IPS, Kapasitif, Ekran Çözünürlüğü1280x800

İşlemci

nVidia T30SL 1.2 Ghz, QuadCore

Kamera

8 MP Arka (AutoFlash) 2 MP Ön Kamera

Dahili Hafıza

16GB Dahili

Harici Hafıza

MikroSD ile 64 GB'a kadar attırılabilir

Şebeke:

3G+Wi-Fi (21 Mbps, HSPA+)

Boyutlar

226x175.4 mm

Kalınlık

8.4 mm

Ağırlık

545 gram

Batarya

3150MAh (6-8 saat video oynatma)

Rakamlarla Turkcell T serisi

• Toplam satış adedi: Yaklaşık 700 bin

• Android pazarı penetrasyonu: % 21

• Sadece 2012 yılında satış adedi 400 bin

Maxi Plus 5 kullanıcı alışkanlıkları

İlk 6 ayda 3.2 milyon uygulama indirdi

Kullanıcı başına 16 uygulama

Turkcell Müzik uygulamasıyla 4 milyon şarkı dinlendi

TurkcellTV'nin en çok izlendiği cihaz MaxiPlus5

Turkcell MaxiPro5 incelemesi

Turkcell MaxiPlus5 İncelemesi

Hasan Genç - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Turkcell'den 10 İnçlik Android Tablet: Maxiıq - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement