Türk Savaş Gemileri İçin GEMED Projesi Tamamlandı - Son Dakika
Teknoloji

Türk Savaş Gemileri İçin GEMED Projesi Tamamlandı

Türk Savaş Gemileri İçin GEMED Projesi Tamamlandı

Türk savaş gemilerinin analiz, tedarik, sistem ve taktik geliştirme yeteneğine güç katacak olan Gemi Muharebe ve Etkinlik Değerlendirme Modeli (GEMED) Projesi'nin kabul testleri başarıyla tamamlandı. STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ tarafından geliştirilen proje, Türk ordusunu milli ve yenilikçi sistemlerle donatmaya devam ediyor. GEMED, Deniz Kuvvetlerinin muharip platformlarının muharebe etkinliklerini değerlendirebileceği gibi taktik geliştirme, tasarım ve tedarik kararlarında kuvvetimize bilimsel karar desteği sağlayacak. Proje kapsamında 100'e yakın muharip unsur ve alt sistemlere ait modeller geliştirildi ve su üstü, su altı ve hava operasyonlarına yönelik etkinlik analizleri gerçekleştirilebilecek.

12.10.2023 14:07

SAVAŞ gemilerinin harbe hazırlık seviyesini artırmaya yönelik, Gemi Muharebe ve Etkinlik Değerlendirme Modeli'nin (GEMED) kabul testleri tamamlandı.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret (STM) AŞ'den yapılan açıklamaya göre; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Araştırmaları Destek Grubu (SAVTAG 1007) programı kapsamında geliştirilen GEMED Projesi'nde kabul testleri başarıyla tamamlandı. Proje, Türk savaş gemilerine muharebe senaryolarını, bilgisayar ortamında simülasyon teknikleriyle yapma imkanı sunacak.

'HARBE HAZIRLIĞI EN YUKARIYA ÇIKARACAK'

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, STM'nin simülasyon ve karar destek çözümleri konusunda önemli tecrübesi bulunduğunu belirterek, "Simülasyon tabanlı bir karar destek çözümü olarak geliştirdiğimiz GEMED ile Deniz Kuvvetlerimizin muharip platformlarının muharebe etkinlikleri değerlendirilebileceği gibi taktik geliştirme, tasarım ve tedarik kararlarında kuvvetimize bilimsel karar desteği sağlayacak. GEMED Projesi kapsamında 100'e yakın muharip unsur ve alt sistemlerine ait modeller geliştirdik. GEMED'in platform, sensör, silah ve karşı tedbir modelleri sayesinde su üstü, su altı ve hava operasyonlarına yönelik etkinlik analizleri gerçekleştirilebilecek. Böylece muharebe senaryolarının analizi, sahadan önce simülasyon ortamında defalarca tekrarlanarak yapılabilecek. GEMED sayesinde Deniz Kuvvetlerimiz, harbe hazırlık seviyesini en yukarıya çıkaracak" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Türk Savaş Gemileri İçin GEMED Projesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement