Tesla'nın En Güçlü Arabası Model D Tanıtıldı - Son Dakika
Teknoloji

Tesla'nın En Güçlü Arabası Model D Tanıtıldı

Tesla\'nın En Güçlü Arabası Model D Tanıtıldı

Elektrikli otomobil alanında en büyük isimlerden Tesla Motors, yeni dört tekerlek çekişli arabası Model D tanıtımını yaptı.

10.10.2014 10:49

Elektrikli otomobil alanında en büyük isimlerden Tesla Motors, yeni dört tekerlek çekişli arabası Model D tanıtımını yaptı.

Tesla'nın ikinci el araba satış haberinden sonra, bir süredir beklenen yeni araba duyurusu sonunda yapıldı. P85D kodlu, "Model D" isimli araç bir MacLaren F1 spor araba ile yarışacak kadar güçlü. Sıfırdan 100 kilometre hıza 3.2 saniyede çıkabilen Model D, elektrikli olduğu için trafikte kullanımı ondan daha da uygun. Ayrıca araba yol takip ve hız kurallaına uyma gibi çeşitli otopilot özelliklerine de sahip.

Eğer yukarıda fotoğrafa bakıp da bu arabanın aynı eski Model S gibi gözüktüğünü düşünüyorsanız, haklısınız. Çünkü Model D, Tesla'nın önceki başarılı elektrikli arabası Model S ile aynı kasayı kullanıyor. Ama çift motor ve dört tekerlekten çekiş özelliği onu öncülünden ayırıyor. Ayrıca Model D'nin maksimum hızı saatte 250 kilometre olarak yükseltilmiş.

Aracın gücü artırılmasına rağmen, Tesla gidilen mesafeyi korumayı başarmış. 85D ve P85D seçenekleri tek şarjla 445 kilometre yol gidebilecek. Model S gibi Model D de üç farklı batarya kapasiteli seçenek ile gelecek. Fiyatı 71,000 Dolar ile 120,000 Dolar arasında değişen seçenekler 2015 Şubat ayından itibaren yollarda olacak.

Tesla için bundan sonra sırada daha uygun fiyatlı şehir otomobili Model 3 ve SUV aracı olan Model X var, merakla bekliyoruz. Beklerken başka bir elektrikli araca, dünyanın ilk tamamı 3D yazıcıda basılmış arabası Strati'ye de bir bakabilirsiniz.

The post Tesla'nın En Güçlü Arabası Model D Tanıtıldı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Tesla'nın En Güçlü Arabası Model D Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement