Team Fortress 2, Eş Zamanlı Oyuncu Rekorunu Kırdı - Son Dakika
Teknoloji

Team Fortress 2, Eş Zamanlı Oyuncu Rekorunu Kırdı

Team Fortress 2, Eş Zamanlı Oyuncu Rekorunu Kırdı

Valve'ın geliştirdiği Team Fortress 2, 16 yaşındaki online savaş oyunu olarak 250 binden fazla kişi tarafından aynı anda oynanarak kendi rekorunu kırdı. Oyunun piyasaya sürülmesinden 10 yıl sonra bu başarı oldukça etkileyici görünüyor. Valve tarafından hazırlanan yaz etkinliği de oyuncu sayısındaki artışa katkı sağladı.

18.07.2023 07:38

Valve'ın geliştirdiği ve ilk olarak 2017 yılında görücüye çıkardığı Team Fortress 2, ilginç bir başarıya imza attı. 16 yaşındaki online savaş oyunu, eş zamanlı oyuncuda kendi rekorunu kırarak 250 binden fazla kişi tarafından oynandı.

Team Fortress 2 eş zamanlı oyuncu sayısı zirvede

Team Fortress 2'nin piyasaya sürülmesinin üzerinden 10 yıldan fazla süre geçti. Ancak kendi eş zamanlı oyuncu rekorunu kırarak dikkat çekmeyi başardı. SteamDB verilerine göre, 13 Temmuz'da 253 bin 997 kişi aynı anda Team Fortress 2 oynadı. Bu da şimdiye kadarki en fazla oyuncu sayısına ulaştığını gösteriyor.

Team Fortress 2, Eş Zamanlı Oyuncu Rekorunu Kırdı

Valve tarafından geliştirilen ikonik FPS oyunu, şu anda 140 binden fazla eş zamanlı oyuncuya sahip. Ayrıca son 24 saatte ise 175 binden fazla Steam kullanıcısı tarafından oynanmış. Apex Legends'in şu anda 300 bine yakın kişi tarafından oynandığını düşünürsek, bu rakamlar 16 yıllık bir oyun için oldukça etkileyici görünüyor.

23342342

Team Fortress 2'nin oyuncu sayısındaki bu artışın Valve tarafından hazırlanan yaz etkinliğiyle yaşandı. Sınırlı süreli etkinlik; yeni haritalar, efektler, savaş boyaları ve karakter animasyonları dahil olmak üzere birçok yeni içerik getiriyor.

TF2'nin geliştirme ekibi tarafından yapılan bir duyuru, oyuncuların Steam Atölyesi'nde paylaştığı içeriklerin de bu güncellemeye dahil edildiğini ortaya çıkardı. Bu durum ise daha fazla oyuncunun TF2'ye merak duymasına yol açtı.

Team Fortress 2, Eş Zamanlı Oyuncu Rekorunu Kırdı

Oyunun PlayStation 3 sunucuları geçtiğimiz Nisan ayında kapatılmıştı. Buna rağmen Steam'de rekor kırıyor olması, Valve'ın bazı konularda acele etmiş olabileceği anlamına geliyor. Ancak TF2'nin Windows platformuna ve klavye+mouse oynanışına ağırlık verdiğini belirtelim.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Team Fortress 2, Eş Zamanlı Oyuncu Rekorunu Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement