Steam, DualShock ve DualSense için tam destek sağlıyor - Son Dakika
Teknoloji

Steam, DualShock ve DualSense için tam destek sağlıyor

Steam, DualShock ve DualSense için tam destek sağlıyor

Valve, Steam'e DualShock ve DualSense gibi PlayStation kontrolcüleri için yeni bir güncelleme yayınladığını açıkladı. Güncelleme, PlayStation kollarını kullanan oyunculara büyük kolaylık sağlayacak ve keşfedilebilirlik, uyumluluk ve kişiselleştirme özelliklerini ele alıyor. Steam, güncellemeyle birlikte kontrolcü dostu bölümündeki arama sonuçlarını Xbox, DualShock ve DualSense'e göre filtreleyecek, oyun sayfalarında kontrol cihazlarının uyumluluğunu belirten rozetler kullanacak ve kullanıcının bağladığı kontrol cihazlarını hafızasına kaydederek kişiselleştirilmiş öneriler sunacak. Bu güncelleme, Steam kullanıcılarının PlayStation kontrolcüleriyle oyun deneyimini iyileştirirken, Steam'in Xbox ve PlayStation'a yönelik geniş desteğini de gösteriyor.

21.11.2023 15:06

Valve, Steam'e DualShock ve DualSense gibi PlayStation kontrolcüleri için yeni bir güncelleme yayınladığını açıkladı. Her iki popüler kontrolcüye tam destek ekleyen güncelleme, PlayStation kollarını kullanan oyunculara büyük kolaylık sağlayacak.

Steam'den DualSense ve DualShock için tam destek

Steam'in yeni DualSense ve DualShock güncellemes; keşfedilebilirlik, uyumluluk ve kişiselleştirme özelliklerini ele alıyor. Bu konularda PlayStation aksesuarlarını Xbox kontrol cihazlarıyla aynı seviyeye getiriyor.

Steam, DualShock ve DualSense için tam destek sağlıyor

Güncellemeyle birlikte Steam; "Kontrolcü Dostu" bölümündeki arama sonuçlarını Xbox, DualShock, DualSense'e göre filtreleyecek. Oyun sayfaları da kontrol cihazlarının tam veya kısmi uyumluluğu destekleyip desteklemediğini belirten rozetlere sahip olacak.

durmuyor! Popüler oyun, zam öncesi 10 liraya düştü

Steam'deki arama sonuçları da belirli kontrolcü desteğine göre daraltılacak. Ayrıca uygulamanın ana sayfası da daha kişiselleştirilmiş öneriler sunmak için kullanıcının bağladığı kontrol cihazlarını hafızasına kaydedecek.

Valve'ın güncelleme notlarına göre, son yıllarda Steam'deki PlayStation aksesuarlarında önemli bir artış yaşandı. DualShock kontrol cihazlarını içeren kullanımlar son dört yılda neredeyse dört katına çıktı. Dört yıl önce sadece yüzde 19 olan PlayStation tabanı, artık Steam'in yüzde 27'sini oluşturuyor.

Steam, DualShock ve DualSense için tam destek sağlıyor

Bu güncellemeyle birlikte PlayStation kontrolcüleriyle oyun oynayan Steam kullanıcılarının deneyimi iyileştirilecek. Ayrıca Steam'in Xbox ve PlayStation'a yönelik geniş desteğini de gösteriyor. Üçüncü parti kontrolcüler için resmi bir desteğin bulunmadığını, ancak oyun sayfalarında "genel kullanım" başlığında listelendiğini belirtelim.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Steam, DualShock ve DualSense için tam destek sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement