Sony Xb950btb Extra Bass Bluetooth - Son Dakika
Teknoloji

Sony Xb950btb Extra Bass Bluetooth

Sony Xb950btb Extra Bass Bluetooth

İnceleme merkezimize konuk olan kafa bantlı Sony XB950BTB, hem şık tasarımı hem de gelişmiş özellikleriyle dikkat çekiyor.

13.02.2015 15:47
Hasan Genç - -

Son dönemde birçok iddialı modelin piyasaya sürüldüğü kulaklık pazarı oldukça hareketli.


Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla kullanımı artan kulaklıklar, hem özellikleriyle hem de şık tasarımlarıyla vazgeçilmez mobil aksesuarlar arasında yer alıyor.


İnceleme merkezimize konuk olan kafa bantlı Sony XB950BTB, hem şık tasarımı hem de gelişmiş özellikleriyle dikkat çekiyor.


Tasarım


280 gram ağırlığa sahip kulaklıkta Sony'nin birçok ürününden de alışık olduğumuz şık tasarım çizgisini görmek mümkün. Yuvarlak tasarım hatlarına sahip kulaklıkta tüm detaylar incelikle düşünülmüş.


Sağ kulaklık üzerinde NFC bağlantı noktası, ses kontrolleri, ileri/geri oynatma ve durdurma düğmeleri kullanım kolaylığı sağlayacak şekilde yerleştirilmiş. Sol kulaklık üzerinde ise güç, micro usb, 3.5 mm kulaklık girişi, mikrofon ve Bass Boost düğmesi yer alıyor. Kulaklık kulağınızda iken tek elinizle bu kontrollere kolayca ulaşabiliyorsunuz. Kulaklığın üzerindeki kontroller sayesinde şarkılar arasında geçiş yapmak, ses seviyesini ayarlamak oldukça pratik.


Dönebilen yastıklı kulaklık başlıkları sayesinde kulağınızda ve başınızda yatayda minimum baskı hissediyorsunuz. Ayarlanabilir kulaklığın başınıza temas ettiği noktada da aynı şekilde yumuşak baş destekli metal kafa bandı bulunuyor. Bu bant dikeydeki baskıyı azaltıyor. Kulaklık yastıkları oldukça yumuşak ve ter tutmuyor.



40 mm sürücülü bir kulaklık için 280 gram ağırlık değeri gayet başarılı. Bu ağırlık değeri uzun süreli kullanımlarda ideal derecede konfor sunuyor.


Estetik bir şekilde tasarlanan alüminyum gövde kaplaması cihaza hem şık bir görünüm hem de sağlamlık kazandırmış.


#Sayfa#


Özellikler


Kablosuz olarak kullanım imkanı da sunan cihaz, Bluetooth 3.0 bağlantı özelliğine sahip. NFC özelliği sayesinde uyumlu cihazınızı kulaklıkla eşleştirebilmek için NFC logosuna tek dokunuşunuz yeterli oluyor.


Eşleştirme sonrasında 10 metrelik alan içinde sorunsuz bir şekilde Bluetooth üzerinden iletişim sağlayabiliyorsunuz. Dilerseniz kablolu olarak kullanım için 3.5 mm'lik kulaklık girişi de kullanabilirsiniz. Kablolu kullanım için 1.2 metre uzunluğundaki kablo kutu içeriğinde mevcut.


Aktif Gürültü Önleme özelliği sayesinde arka plandaki gürültüden kurtulmanız sağlanmış.


102 dB/mW hassasiyet değeri ise sınıfına göre gayet başarılı. Bu değerin kablolu kullanımda geçerli olduğunu belirtelim.


Cihazın mikrofonu 100 Hz - 4000 Hz frekans aralığında çalışıyor. Bu frekans aralığı telefon görüşmelerinde sesinizin karşı tarafa kaliteli bir şekilde ulaşması için yeterli. Yaptığım telefon görüşmelerinde ses kalitesi gayet başarılıydı. Gelen çağrıları cevaplamak için ses kontrollerinin tam ortasında bir düğme bulunuyor.


Bu kulaklığın en önemli özelliklerinden birisi olan Bass Boost, adından da anlaşılacağı gibi bas tonlarını daha güçlü duymanızı sağlayan bir özellik. Cihazın üzerindeki Bass Boost yazılı düğmeye basmanızla aktif hale gelen bu özellik sayesinde bas tonlarını daha güçlü ve net duymaya başlıyorsunuz. Bas tonlarının yoğun olduğu şarkıları seviyorsanız bu özelliği sürekli aktif tutacaksınızdır. Mid ve tiz frekanslarının yoğun olduğu şarkılar dinliyorsanız Bass Boost özelliği çok fazla ilginizi çekmeyebilir.



#Sayfa#


Performans


Şimdi gelelim cihazın performansına; kulaklıklar 40 mm neodimyum sürücüler sayesinde yüksek bir güç ve hassasiyet sunuyor. 3 Hz - 28.000 Hz frekans aralığında çalışan cihaz, tüm ses frekanslarında müzik keyfinizi bir üst seviyeye taşımayı başarıyor. 3 Hz gibi alçak frekans seviyesine inebilmesi bass ve alt ritimleri duyabilmeyi sağlıyor. Ses geçişlerinin sorunsuz olduğunu belirtmeliyim.


Cihaz, kablolu ve kablosuz olarak kullanımda oldukça yakın bir performans sunuyor. Kablosuz kullanımda açık alanda 10 metreye kadar sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Kablosuz kullanım sırasında ev içinde dolaşırken farklı odalara geçildiğinde ufak tefek kesilmeler yaşadım.


Sony, cihazın özelliklerini 1500 mW (miliwatt) güç kapasitesiyle destekleyerek performans/güç dengesini sağlamayı başarmış.


Cihaz, kablosuz kullanımda 20 saate yakın bir pil ömrüne sahip. Pil seviye göstergesinin olmayışı ise cihazın eksileri arasında. En azından led şeklinde pil seviye göstergesi cihazda olabilirdi.



Son Söz


Kullandığımız elektronik cihaz sayısı her geçen gün artıyor ve bu cihazlara ait kabloların oluşturduğu kalabalıklar bazen içinden çıkılamaz haller alabiliyor. Seyahat ederken kulağınıza takılı kablolu kulaklığın kablosunu kıyafetinizin içinde gizlemek, kulaklığı çıkartırken bu kabloların oluşturduğu sıkıntılardan birçok kişi muzdarip. Eğer siz de böyle bir karmaşadan şikayetçiyseniz Sony XB950BTB ile kablosuz kulaklık deneyimi size de büyük zevk verecektir.


Bir ayı aşkın süredir kullandığım cihaz, sahip olduğu özellikleri, şık tasarımı ve sunduğu performans ile beğenimi kazandı. Piyasada kulaküstü kablosuz birçok markanın modelleri mevcut. Ancak iddialı markaların modelleri cebinizi yakacak fiyat etiketleriyle satışta. Sony, XB950BTB modelinde kalite ve performansı ideal bir fiyatta buluşturmayı başarmış.


Eğer fiyat/performans sınıfında kablosuz kulaklık arayışınız varsa Sony XB950BTB modelini tavsiye ediyoruz.



Hasan Genç - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sony Xb950btb Extra Bass Bluetooth - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement