Silikon Vadisi, Servetini Ölümsüzlüğe Yatırıyor - Son Dakika
Teknoloji

Silikon Vadisi, Servetini Ölümsüzlüğe Yatırıyor

Silikon Vadisi, Servetini Ölümsüzlüğe Yatırıyor

Milyon hatta milyar dolarlık servete sahip teknoloji ve bilişim sektörünün liderleri servetlerinin büyük kısmını sonsuz gençlik ve ölümsüzlük üzerine yapılan...

20.06.2015 10:47
-

Bilgisiyarın hayatımızda etkinliğini artırmasıyla birlikte dünya resmen farklı bir çağa girdi. Artık tekstil şirketleri, saat atölyeleri olan değil bir anda bir sosyal medya platformu kuran ya da sanal dünyada ödeme sistemleri geliştiren teknoloji canavarlarının birkaç sene içinde milyoner hatta milyarder olduğu bir dünya düzeninde yaşıyoruz. Tamamen beyinlerinin gücü ve yaratıcılıkları sayesinde dünya ekonomisini ele geçiren ve silikon vadisinin milyarderleri olarak anılan bu gençlerin peşinde olduğu şeyse şöhret ya da lüks değil. Yeni nesil milyarderler sonsuz yaşamın ve gençliğin peşinde tüm servetlerini harcamaya razı... İnsanoğlunun en büyük sorununun ölüm olduğunu söyleyen PayPal şirketinin kurucusu Peter Thiel, 2 milyar dolarlık servetinin dörtte birini gençlik ve yaşamı uzatma konusunda araştırma yapan şirketlere bağışladı. "Hayatın bir sonunun olması fikrini yenmek için bizim çalışmamız lazım" diyen Thiel, Silikon Vadisi'nde ölüme ve yaşlanmaya karşı savaş başlatan tek milyarder değil. Oracle'ın kurucusu Larry Ellison, 430 milyon dolarını yaşlanma karşıtı araştırma yapan bilim adamlarına bağışladı. Biyografisinde, "Ölüm insanın aklının alabileceği bir şey değil. Bir an burada olup, sonrasında yok olma fikrini beynim kabul etmiyor. Bu yüzden de bu konuda yapılan tüm çalışmaları takip edip elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum" diyor. Google'ın kurucusu Larry Page, dünyaca ünlü bilim adamlarını kendi kurduğu Kaliforniya merkezli California Life Company isimli şirkette bir araya getirdi. Yaklaşık 750 milyon dolar harcanarak kurulan şirketin araştırmaları gizli bir şekilde yürütülüyor.


Önce zenginlere


Google'dan Sergey Brin, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Napster kurucusu Sean Parker ve eBay'in kurucusu Pierre Omidyar, verdikleri röportajlarda insanoğlunun teknolojiyi kullanarak ölümsüzlüğün peşinden gitmesi yolunda milyonlarca dolar yardım yaptıklarını söylüyor. Geçtiğimiz günlerde Amerika'da yayınlanan Washington Post gazetesi, eskiden bu tarz araştırmaların sınırlı sayıda ve hükümet desteğiyle yapıldığını ancak son dönemde yeni nesil milyarderlerin en büyük yatırım yaptıkları konulardan birinin sonsuz gençlik ve yaşam olduğunu belirtti. Dünya çapında bu konuda araştırma yapan en önemli isimler arasında yer alan Ken Dychtwald, Time dergisine verdiği bir röportajda insanlar arasındaki gelir eşitsizliğinin en acı biçiminin bu araştırmalar sonuçlanmaya başladığında yaşanacağını söyledi. Ünlü araştırmacı, "Bir gün sonsuz gençlik ve belki ölümsüzlük üzerine büyük bir keşif yapılsa tabii ki bu araştırmanın sonuçlarına ilk ulaşanlar bu konuda en büyük yatırım yapan Silikon Vadisi zenginleri olacak. Onları büyük servete sahip iş adamları ve kraliyet aileleri izleyecek. Fakirler ise resmen doğal bir yok olma sürecine girecek" diye konuştu. Gelecek 15-20 yıl içinde yaşlanma prosedürünün yavaşlaması yönünde büyük keşifler beklendiğini söyleyen araştırmacı, "Öyle bir an yaşanacak ki dünyanın en zengin 10 bin kişisi belki sonsuza kadar yaşayacak. Onlar geri kalanlardan ayrılacak" dedi.


Kaynak: Sabah



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Silikon Vadisi, Servetini Ölümsüzlüğe Yatırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement