Seagate Sınırları Zorluyor, 8tb Harddisk Üretildi - Son Dakika
Teknoloji

Seagate Sınırları Zorluyor, 8tb Harddisk Üretildi

Seagate Sınırları Zorluyor, 8tb Harddisk Üretildi

Veri depolama alanındaki en bilinen firmalardan Seagate, fiziksel harddisklerin sınırlarını test etmeye kararlı; şimdi de 8 TB kapasiteye ulaştılar.

28.08.2014 10:31

Veri depolama alanındaki en bilinen firmalardan Seagate, fiziksel harddisklerin sınırlarını test etmeye kararlı; şimdi de 8 TB kapasiteye ulaştılar.

Dünya çapında bilgisayar sistemlerinde ve internette hızla artan veri üretimi ve trafiği, teknoloji firmalarını devamlı yeni ve gelişmiş çözümler düşünmeye itiyor. Seagate de bu alanda hiç boş durmayan firmalardan bir tanesi. Veri depolama ihtiyaçlarına yönelik olarak fiziksel harddisklerin kapasitelerini devamlı artırmaya çalışan firma, şimdi de 8 TB (Terabyte) sınırına geldi.

Normalde ev bilgisayarlarında şu aralar kullanılan harddisklerin kapasiteleri 500 GB ile 2 TB arasında değişiyor. Seagate'in kurumsal müşterileri için hazırladığı Enterprise Capacity serisindeki 3.5 inç harddisk ürünleri ise çok daha fazla kapasiteye sahip olmak zorunda. Firmaların müşteri bilgileri gibi çok yer kaplayan büyük veri projelerinde kullanmak için, şimdi ellerinde 8 TB seçeneği de olacak. 8 TB, yani 8,000 GB büyüklüğündeki ilk örnek diskler, Seagate'in yaptığı resmi açıklamaya göre seçilmiş iş ortaklarına gönderilmeye başlanmış.

Özellikle yoğun trafiği olan bulut altyapısı gibi web hizmetleri veren firmalar, her zaman bir sonraki yüksek kapasiteli ve uygun fiyatlı ürünü bekliyor oluyorlar. Seagate'de "Shingled Magnetic Recording" (SMR) ismi verilen teknolojisi ile yer yıl harddisk kapasitelerini bir ileri seviyeye çekiyor. Aşağıdaki videoda SMR ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Seagate'in SMR teknolojisi olsa bile, yine de fiziksel disklerin sınırına geleceğimiz gün yaklaşıyor. Ama o zamana kadar size ya 8 TB, veya en azından yine Seagate'in 6 TB kapasiteli bir önceki modelini önerebiliriz.

The post Seagate Sınırları Zorluyor, 8TB Harddisk Üretildi appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Seagate Sınırları Zorluyor, 8tb Harddisk Üretildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement