Samsung, Blackberry'yi Alıyor mu? İki Taraftan da Açıklama Geldi - Son Dakika
Teknoloji

Samsung, Blackberry'yi Alıyor mu? İki Taraftan da Açıklama Geldi

Samsung, Blackberry\'yi Alıyor mu? İki Taraftan da Açıklama Geldi

Kısa sürede büyük heyecan yaratmıştı, ancak açıklamalar gecikmedi.

15.01.2015 10:44
Mahmut Saral - -

Dün ortaya çıkan haberler, kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Söylenenlere göre Güney Koreli Samsung, zor günler geçiren Kanadalı BlackBerry firmasına teklif sunmuş ve onu bünyesine katmak için çalışmalarını hızlandırmıştı. BlackBerry'ye teklif edilen para ise tam 7.5 milyar dolardı ve birçok satın alma rakamıyla kıyaslandığında bu gerçekten büyük bir miktardı. Haberin çıkmasının ardından BlackBerry hisselerinde artışlar gözlenirken bir taraftan da her iki firmadan resmi açıklamaların gelmesi bekleniyordu.


Peki bu söylenenler gerçekten de doğru muydu?


Konu hakkında hem BlackBerry hem de Samsung'tan açıklamalar geldi ve iki firma da çıkan haberlerin asılsız olduğunu, herhangi bir satma ve satın alma işleminin olmadığını dile getirdi.


İlk haberlerin gelmesinin ardından BlackBerry hisselerinde yükseliş görülürken, haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklanmasının ardından da hisselerde %15'lik düşüş gözlendi.


Daha evvel de birçok kez BlackBerry'nin satılacağına dair haberler çıkmıştı, ancak hala tek başına yoluna devam etmeyi sürdürüyor. Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak...


BlackBerry'nin Tweet mesajı olay oldu



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Samsung, Blackberry'yi Alıyor mu? İki Taraftan da Açıklama Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement