Rusya, yerli oyun konsolu için harekete geçti - Son Dakika
Teknoloji

Rusya, yerli oyun konsolu için harekete geçti

Rusya, yerli oyun konsolu için harekete geçti

Rusya Başkanı Vladimir Putin, yabancı oyun ürünlerine bağımlılığı azaltmak ve ithalat kısıtlamalarını aşmak için harekete geçti. Ülke içinde bağımsız bir oyun ekosistemi geliştirmeyi hedefleyen Putin, yerli donanım, yazılım ve bulut altyapısı oluşturma ihtiyacını vurguladı. Uzmanlar, sıfırdan bir sistem inşa etmenin en az 10 yıl sürebileceğini düşünüyor. Başarılı olması halinde bu hamle, Rusya'ya milyarlarca dolarlık bir finansman sağlayabilir ve Xbox ve PlayStation gibi oyun konsollarına rakip olabilir.

31.03.2024 15:09

Rusya Başkanı Vladimir Putin, yabancı oyun ürünlerine bağımlılığı azaltmak ve ithalat kısıtlamalarını aşmak için harekete geçti. Bu kapsamda ülke içinde bağımsız bir oyun ekosistemi geliştirmeyi istiyor. Planın bir parçası olarak da Rusya'dan oyun konsolu çıkmasını hedefliyor.

Rusya, yerli oyun konsolu için harekete geçti

Rus hükümetinden kaynaklara göre Putin; ülkenin oyuncularını desteklemek için hazır olduğunu açıkladı. Bu kapsamda yerli donanım, yazılım ve bulut altyapısı oluşturma ihtiyacını vurguladı. Hükümet yetkililerine bu projenin fizibilitesini incelemelerini ve zaman çizelgesi sunmaları talimatını verdi.

Rusya, yerli oyun konsolu için harekete geçti

Uzmanlar ise sıfırdan bir sistem inşa etmenin en az 10 yıl sürebileceğini düşünüyor. Rusya'nın en büyük gazetelerinden Kommersant, ülkenin şu anda modern teknolojilere sahip olmadığını söyledi. Bu da yerli oyun konsolu, oyun motoru ve çevrim içi hizmet geliştirmeyi zorlaştırıyor.

132132123321

Rusya uzun zamandır büyük bir e-spor kültürüne sahip. Ancak oyun endüstrisi büyük ölçüde yurt dışı kaynaklı çalışıyor. Hem ABD hem de Avrupa'yla jeopolitik gerilimlerin artmasıyla birlikte Putin, yerli oyun uzmanlığı ve üretim yeteneklerinin geliştirilmesini istiyor.

Başarılı olması halinde bu hamle, Rusya'ya milyarlarca dolarlık bir finansman sağlayabilir. Rusya'nın, Xbox ve PlayStation gibi oyun konsollarına rakip olmasının önünü açabilir. Ancak birçok kişi, yerel talebin böylesine iddialı bir projeyi uzun vadede tek başına sürdürüp sürdüremeyeceğini de sorguluyor.

Rusya, yerli oyun konsolu için harekete geçti

Putin, e-spor başta olmak üzere oyun dünyasında Rusya'nın marka olmasını istiyor. Ülkenin on yıllık zaman dilimi içinde başarılı olup olmayacağını göreceğiz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Rusya, yerli oyun konsolu için harekete geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement