Rusya, savaş propagandası için oyunları kullanıyor - Son Dakika
Teknoloji

Rusya, savaş propagandası için oyunları kullanıyor

Rusya, savaş propagandası için oyunları kullanıyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışma siber saldırılarla devam ediyor. Son araştırmalara göre Rusya, propaganda yapmak için popüler oyunları hedef alıyor. Minecraft, War Thunder ve World of Tanks gibi oyunlarda savaş bölgeleri oluşturuldu ve semboller yerleştirildi. Araştırmacılar, genç oyuncular arasında yanlış düşüncelere yol açabileceği uyarısında bulundu.

31.07.2023 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya ve Ukrayna arasında yaklaşık 1,5 yıldır süren çatışma aynı zamanda siber saldırılar ile de devam ediyor. Son araştırmalara göre ise Rusya, propaganda yapmak için oyun dünyasına saldırmaya başladı. Minecraft, War Thunder ve World of Tanks gibi oyunlarda birçok taraflı paylaşım yapıldığı ortaya çıktı.

Rusya, savaş propagandası için oyunları kullanıyor

ABD'de yürütülen araştırmalara göre popüler oyunlar, Rus propagandasının son cephesi haline gelmiş durumda. Rus bilgisayar korsanları ve siber ordusunun dünya çapındaki oyuncuları hedeflediği dile getirildi.

Rusya, savaş propagandası için oyunları kullanıyor

Oyunlar üzerindeki saldırılar Minecraft'ta oldukça yoğunlaştı. Araştırmaya göre Rus oyuncular, savaş bölgelerini oyuna taşıdı ve Ukrayna'ya ait dijital bölgelerine Rus bayrakları dikti. Öte yandan özellikle küçük yaştaki çocukların oynadığı Roblox'ta ise dijital Rus polisleri görev almaya başladı.

123123

Araştırmacılar, Rusya'nın popüler oyunlar üzerinden savaş girişimini meşrulaştırmaya çalıştığını düşünüyor. Ayrıca Rusya'nın Ukrayna'daki cephelerde kullandığı belirli sembolleri oyunlara yerleştirdiği dile getirildi. Bunun, genç oyuncular arasında yanlış düşüncelere yol açabileceği belirtildi.

Ayrıca sosyal medya uzmanları, Rusya'nın savaş propagandasını yaymak için sosyal medyayı da kullandığını ifade etti. Oyunlar ve sosyal medya paylaşımları hem anonimlik ve hem de küresel düzeyde erişim imkanı sunuyor.

Rusya, savaş propagandası için oyunları kullanıyor

Oyunlardaki propagandayı ölçmek zor olsa da, araştırmacılar özellikle ebeveynleri uyardı. Buna göre genç ve küçük yaştaki kullanıcıların sanal dünyadaki hareketleri takip edilmeli.

Peki sizler Rusya oyun propagandası hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Rusya, savaş propagandası için oyunları kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement