Project Ara'ya Özel Android İştetim Sistemi Yolda! - Son Dakika
Teknoloji

Project Ara'ya Özel Android İştetim Sistemi Yolda!

Project Ara\'ya Özel Android İştetim Sistemi Yolda!

İnternet ve yazılım devi Google, Project Ara modellerine özel bir işletim sistemi hazırlıyor!

31.07.2014 23:21

İnternet ve yazılım devi Google, Project Ara modellerine özel bir işletim sistemi hazırlıyor! Android L, modüler akıllı telefonların işletim sistemi olabilir!

İstenilen ve yetersiz görülen donanım parçalarının kullanıcı tarafından değiştirilebilmesine imkan tanıyan ve akıllı telefon pazarına farklı bir boyut kazandırmaya hazırlanan Project Ara, işletim sistemine kavuştu. Modüler akıllı telefonlarda kullanılacak işletim sistemleri için ortaya birçok iddia atılmıştı; karar, Android!

Geçtiğimiz ay düzenlenen ve birçok giyilebilir akıllı ürünün tanıtıldığı Google I/O etkinliğinde Android'in yeni sürümü "Android L" de geliştirici karşısına çıkarılmıştı. Bugün sizlerle de paylaştığımız haberimizde, Android'in sürüm adlandırılmalarında etkili olan tatlıların neye göre sıralandığına yer vermiş ve Android L'nin LolliPop olabileceğini öne sürmüştük.

Modüler telefonların ilk örneği olacak Project Ara'nın işletim sistemi ise, Google tarafından Android L olarak belirlendi. Açık kaynak konusunda uzman şirket Linaro ile anlaşan dev arama motoru, bu anlaşmanın doğru bir kapı olduğunu paylaştı.

Project Ara'nın ilk prototipi olan Spiral 1, çalışır durumda ama Android KitKat ile donmalar yaşayabiliyor; ki bu gerekçeyle geliştirilen ve 3 boyutlu grafiğe rağmen daha hafif bir işletim sistemi olarak geliştirilen Android L'in adı LolliPop yerine Android Linaro olabilir. Tabi son sözü yine Google söyleyecek.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Project Ara'ya Özel Android İştetim Sistemi Yolda! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement