Project Ara Prototipleri Dağıtılıyor - Son Dakika
Teknoloji

Project Ara Prototipleri Dağıtılıyor

Project Ara Prototipleri Dağıtılıyor

Google modüler telefonunun ilk test kitlerini göndermeye başladı.

31.07.2014 22:01

Google modüler telefonunun ilk test kitlerini göndermeye başladı.

Dev teknoloji firması, akıllı telefonların tarihini değiştirmeye kararlı ve Project Ara'yı bir an önce gerçekleştirmek için acele ediyor. Bir süredir Project Ara telefonlara modül geliştirmek isteyen firmalardan başvurular toplanıyordu. Temmuz sonu itibarı ile de kabul edilen firmalara test ürünleri gönderilmeye başlanmış.

Sadece ürün geliştirme için kullanılabilecek bu test ürünleri henüz bitmiş birer telefon değil. Daha çok modüllerin denenebileceği birer devre kartı gibi düşünülebilir. Google'ın Project Ara'nın başarısı için üçüncü parti teknoloji firmalarının geliştireceği çeşitli modüllere ihtiyacı olacak çünkü tüm parçaları kendi başına halletmesi ne maddi olarak ne de lojistik olarak mümkün olmayacak.

İlk parti başvurular 17 Temmuz tarihinde tamamlanmış. İkinci bir parti başvuru ise 17 Ağustos'a kadar sürecekmiş. Google seçtiği firmalarda teknik yeterlilik ve modül konseptinin sağlam olması gibi kriterler arıyor. İlk partide dağıtılacak test kartları sınırlı sayıda olduğu için Google'ın sıkı bir eleme yaptığı kesin.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Project Ara Prototipleri Dağıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement