Project Ara'nın Ertelenme Sebebi Nedir? - Son Dakika
Teknoloji

Project Ara'nın Ertelenme Sebebi Nedir?

Project Ara\'nın Ertelenme Sebebi Nedir?

Uzun zamandır beklenen Ara neden 2016'ya sarktı?

20.08.2015 17:17
Hasan Uğur Nayır - -

Project Ara'yı ilk duyurulduğundan beridir takip ediyorum. Modüler telefonu temelde çalıştırmayı başardılar, hatta yayınlanan raporlarda modül marketinin açılmasının planlandığı ve yeni prototip modeline geçileceği belirtilmişti.


Twitter'da yayınlanan son mesajlara göre geliştiriciler modüllerin takılıp çıkarılması için mıktanıs yerine farklı bir çözüm deniyor. Fakat Ara, 2016 yılına ertelendi. Erteleme konusunda farklı söylentiler ortalıkta dönüyor. Ayrıntılara mercek tutalım ve neler olduğuna birlikte bakalım.


Geri dönüş


İlk olarak size kısaca Project Ara tarihçesinden bahsetmek istiyorum. Böylece bazı detayları da tam olarak aktarmış olurum. Orijinal projenin başında Motorola'la rolü büyük. 2014'te Google, Motorola'yı 2.9 milyar dolara Lenovo'ya sattı. Bununla birlikte Google, patentleri vermedi ve Project Ara'yı ATAP ekibiyle geliştirmeye devam etti. Daha sonra Google tarafından Spiral 2 prototipi ortaya çıkarıldı. Yezz ekibi ile kabaca 100 adet Ara modülünün oluşturulması için iş birliği yapıldı ve 2015'in 2. yarısında Spiral 3'ün yayınlanmasının planlandığı da onaylandı.


Facebook'ta Hellomotohk isimli sayfanın kendi kaynaklarına dayandırdığı iddiasına göre Motorola, Project Ara'ya tekrar dahil oluyor. Motorola, proje üstündeki ar-ge çalışmalarına ise Pekin'deki tesislerde devam edecek. Bu noktada Ara üstündeki geliştirmelerin biraz bekletilmeye alındığına dair bir takım yorumlar var. Sözde ar-ge değişiminin tasarım sorunlarıyla alakası olup olmadığı (Yukarıda bahsettiğim modül takıp çıkarma çözümü gibi) merak konusu.


Durum ne olursa olsun Project Ara gelişmeye devam edecek. Çıkışı beklenenden daha geç olacak gözüküyor. Ama acele ile yapılmış bir cihaz yerine, sistemi oturmuş bir cihazın geç de olsa çıkması tercih edilir. Sizin bu konudaki yorumlarınız nedir?



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Project Ara'nın Ertelenme Sebebi Nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement