Project Ara'nın Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler - Son Dakika
Teknoloji

Project Ara'nın Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler

Project Ara\'nın Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler

Bu modüler telefon projesi için Google, "6 milyar insana özel olarak tasarlandı" diyor.

16.04.2014 11:33
Mahmut Saral - -

Google, bir süredir üzerinde çalışılan Project Ara isimli modüler telefonu hakkında yeni bilgiler verdi. Daha evvel de bildirdiğimiz gibi Google, 15 -16 Nisan tarihlerinde bu cihazla ilgili toplantılar düzenledi. Amaç ise, bu platformun geliştiricilere olabildiğince iyi anlatılması ve bu doğrultuda geliştiricilerin de sürece olumlu yönde katkılar sağlayabilmesi.


Project Ara'nın başındaki isim olan Paul Eremenko, bu sene temmuz ve eylül aylarında olmak üzere 2 tane daha geliştiriciler konferansı düzenlemeyi planladıklarını bildirdi. İlk Project Ara ürünü telefonun ise, önümüzdeki senenin ocak ayında çıkmasını hedeflediklerini söyledi.


Kullanıcıların istedikleri gibi kişiselleştirebilecekleri bu telefonların satış fiyatları henüz belli değil, ancak maliyetinin 50 dolar olduğu tekrarlandı.


Yetkililer, Project Ara'nın her parçasının (işlemci, RAM, GPU gibi) isteğe göre değiştirilebileceğini belirtirken batarya ömrünün de çok uzun süreli olduğunu söylüyor. Günümüzde birçok kullanıcı, genelde telefonlarını 1-2 yılda yenilerken Project Ara ile bu sürecin 5-6 yıla çıkarılacağı düşünülüyor.


Ne dersiniz? Sizce telefonların geleceği bu proje olabilir mi?




Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Project Ara'nın Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement