Project Ara, Modülleriyle Birlikte Mwc 2015'te Olabilir - Son Dakika
Teknoloji

Project Ara, Modülleriyle Birlikte Mwc 2015'te Olabilir

Project Ara, Modülleriyle Birlikte Mwc 2015\'te Olabilir

Google'ın modüler telefon çalışması Project Ara'dan yeni söylenti bilgiler var. Söylenenlere göre, Mart ayında Barselona'da gerçekleştirilecek MWC 2015'te.

13.02.2015 17:17
Mahmut Saral - -

Google'ın modüler telefon çalışması Project Ara'dan yeni söylenti bilgiler var. Söylenenlere göre, Mart ayında Barselona'da gerçekleştirilecek MWC 2015'te Project Ara ve modülleri de tanıtılacak. Gösterilmek üzere 50 bileşenin hazır olduğu düşünülüyor.


Project Ara, basit tabiriyle "LEGO telefon" olarak gösterilebilir. Kullanıcılar, ihtiyaçları doğrultusunda telefonun ana iskeletine eklemek üzere kamera, işlemci ve RAM gibi detayları kendileri belirleyebilecek. Böylelikle eskiyen özellikler sebebiyle telefonu tamamen değiştirmek yerine sadece bu parçaları değiştirebilecek.


Bu arada, geçtiğimiz günlerde Toshiba'dan bir açıklama gelmiş ve Project Ara'nın çiplerini Einfochips firmasıyla ortak olarak hazırladıklarını bildirmişti. Ayrıca Toshiba'nın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Teknoloji Sorumlusu Shardul Kazi, şu an Spiral One ve Spiral Two olmak üzere 2 farklı Project Ara ürünü üzerinde çalıştıklarını dile getirmişti.


Ek olarak Toshiba, Project Ara için hazırlanan modüllerin fiyatlarının 50 - 500 dolar arasında değiştiğini, ancak tabii ki bu fiyatların kullanıcıların rahatlıkla ödeme yapabilecekleri düzeylere ineceğini de belirtti.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Project Ara, Modülleriyle Birlikte Mwc 2015'te Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement