Project Ara Gösterildi, Çalışıyor - Son Dakika
Teknoloji

Project Ara Gösterildi, Çalışıyor

Project Ara Gösterildi, Çalışıyor

Herkes Android L'yi konuşurken modüler telefonla ilgili detaylar da verildi.

28.06.2014 20:13
Hasan Uğur Nayır - -

I/O 2014'te birçok gelişme yaşandı. Android Wear'lı akıllı saatler, Google Fit, Androd TV etkinlikte duyuruldu. Şüphesiz yeni sürüm Android L, tüm ilgili üstüne çekti. Gündemde Android L'nin yankıları halen sürerken Google önemli bazı projelerine daha değindi. Modüler telefon Project Ara, I/O 2014'te yer aldı. Google, 2015'te modüler telefonun iskelet kısmını 50 dolardan satmayı umuyor. Önemli gelişmeler oldu.


Project Ara prototipinin adı Spiral 1 ve güç anahtarı hariç şaşırtıcı derecede bitmiş gibi duruyor. Cihaz çalışıyor, ama Android masaüstünde çöküyor. Ama bu bir prototip. Mevcut prototip FPGA kullanıyor. Endüstri standartı olan UniPro MIPI söz konusu. Bunlar modüller arasındaki bağlantıyı sağlamak için. Anten modülleri ise metal iskeleti kullanıyor.


Proje şefi Paul Eremenko, modüler telefon hakkında açıklamalar yaptı. Bileşenlerden, veri protokolüne kadar değinen Eremenko, ayrıca pil konusuna da dikkat çekti. Modüler telefonla birlikte daha yüksek enerjili pillerin olabileceğini belirtti. Eremenko, lityum iyon pillerin düşük yaşam döngüsüne sahip olduğunu, ayrıca diğer modüller için daha fazla yer vererek pillerin şimdiki lityum iyonlardan daha küçük olabileceğini söyledi.


Project Ara'dan önce bilgisayarlardaki donanım değişikliğinin akıllı telefonlarda olması zor gözüküyordu. Hatta uzmanlar ütopik bir gelişme diyordu. Ama şimdi Google bu düşünceleri tersine çevirdi. Teknik olarak modüler akıllı telefonların olduğunu kanıtladı. Bu gidişle 2015'te ticari satışın başlaması gayet mümkün gözüküyor. Sevindirici güzel bir gelişme oldu. 1 buçuk saatlik uzun bir video var. Prototipin çalıştırılması 26:10 ve 29:00 dakikalar arası. İsterseniz göz atabilirsiniz. İyi seyirler.



Videoyu izlemek için buraya tıklayın.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Project Ara Gösterildi, Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement