Pink Floyd, Amazon'un Ardından Spotify'da da Rekor Kırdı - Son Dakika
Teknoloji

Pink Floyd, Amazon'un Ardından Spotify'da da Rekor Kırdı

Pink Floyd, Amazon\'un Ardından Spotify\'da da Rekor Kırdı

Spotify'da Pink Floyd rüzgarı esiyor.

27.11.2014 15:10
Mahmut Saral - -

Tüm zamanların en önemli müzik gruplarından bir tanesi olarak kabul edilen Pink Floyd, kısa süre önce satışa sunduğu albümü The Endless River ile sevenlerini fazlasıyla memnun ettiği gibi yeni dinleyiciler de kazanmış gibi görünüyor. Bir süre önce gelen haberlerde, grubun bu yeni albümünün Amazon İngiltere'nin ön sipariş listelerinde çok fazla sipariş alarak rekor kırdığından söz ediliyordu. Şimdi bir rekor haberi de Spotify tarafından geldi.


Bildiğiniz gibi Spotify'da birçok sanatçının şarkıları mevcut ve kullanıcılar ücretli ya da ücretsiz olarak bu servisten yararlanabiliyor. Pink Floyd'un yeni albümü de Spotify yelpazesinde yer alan albümlerden ve çok sevildi.


Spotify'den gelen bilgiye göre, The Endless River albümünde yer alan Allons-y (1) isimli şarkı, Spotify tarihindeki kullanıcılar arasında en çok yayılan, en popüler şarkı oldu. Oldukça genç bir kitle tarafından takip edilen grup, şimdiye kadar hazırlanan 3 milyon playlist'e (kullanıcıların hazırladığı şarkı listeleri) eklenmiş.


Yine Spotify'ın söylediğine göre yeni albümü dinleyenler daha sonra Wish You Were Here'ı da 1 haftada 1 milyondan fazla kez dinlemiş. Grubun Spotify'da şimdiye dek bu kadar popüler olmadığını söyleyen yetkililer, bu servis üzerinden Pink Floyd dinleyenlerin %60'lık diliminin 35 yaşın altında dinleyicilerden oluştuğunu da ekliyor.


İngiliz menşeli Pink Floyd, 1965 yılında kuruldu. 1994'te The Division Bell'i yayınlayan grup, bu albümün 20 yıl sonrasında yayınladığı The Endless River ile albüm kariyerine son vermiş oldu. The Division Bell zamanında yapılan kayıtlardan yararlanılarak hazırlanan albüm, 2008 yılında kanser sebebiyle hayatını kaybeden klavyeci Richard Wright'a saygı albümü niteliğinde.


Rock albümleri, satışlarda diğerlerine fark atıyor



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Pink Floyd, Amazon'un Ardından Spotify'da da Rekor Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement