Oyun Teorisi Dünya Kongresi 2012 - Son Dakika
Teknoloji

Oyun Teorisi Dünya Kongresi 2012

Oyun Teorisi Dünya Kongresi 2012

Dünyaca ünlü matematikçi John Nash ve Nobel Ödülü sahibi bilim insanları ve ekonomistler Bilgi'de buluşuyor!

27.06.2012 14:05

İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü 22 Temmuz- 26 Temmuz 2012 tarihleri arasında Oyun Teorisi Dünya Kongresi(GAMES 2012)'ne ev sahipliği yapıyor.

Dünyaca ünlü matematikçi ve Nobel Ödüllü John Nash'in katılacağı kongreye Eric Maskin ve Roger Myerson'ın da aralarında bulunduğu Nobel ödülü sahibi bilim insanları ile çok sayıda matematikçi ve seçkin araştırmacı katılıyor.

OYUN TEORİSİ DÜNYA KONGRESİ 2012

İstanbul Bilgi Üniversitesi Temmuz ayında dünyaca ünlü matematikçi John Nash'in de aralarında bulunduğu çok sayıda Nobel ödüllü matematikçi, ekonomist ve araştırmacıyı Santral Kampüsü'nde buluşturuyor.

2005 Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Thomas J. Schelling, 2007 Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Eric Maskin ve Roger Myerson başta olmak üzere uluslararası arenadan önemli isimleri buluşturan kongrede 650'ye yakın sunum ve Nobel Paneli başta olmak üzere genel katılımlı çok sayıda oturum yapılacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi çok sayıda başarılı üniversiteyi geride bırakarak Oyun Teorisi Cemiyeti tarafından her dört yılda bir düzenlenen bu bilimsel buluşmaya ev sahipliği yapma hakkı kazandı. Dünyadan 1000, Türkiye'den 100 civarında bilim insanının katılımının beklendiği kongre, Ekonomi ve Uygulamalı Matematik dallarında çalışan en prestijli bilim adamlarının biraraya geldiği bilimsel bir toplantı olma özelliğini taşıyor.

Genel ve yarı katılımlı oturumların ardından tüm Nobel ödüllü katılımcıların katıldığı Nobel Paneli ile tamamlanacak olan kongrenin bilimsel programı, zengin bir sosyal program ile pekiştirilerek katılımcıların beş gün boyunca hem bilimsel faaliyetlerini gerçekleştirmeleri hem de İstanbul'u ve Türkiye'yi yakından tanımaları amaçlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Teknoloji Oyun Teorisi Dünya Kongresi 2012 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement