Nokia ve Blackberry'den Sonra Düşüş Sırası Samsung'ta Mı? - Son Dakika
Teknoloji

Nokia ve Blackberry'den Sonra Düşüş Sırası Samsung'ta Mı?

Nokia ve Blackberry\'den Sonra Düşüş Sırası Samsung\'ta Mı?

Zirveye oynayan firmaların yıllar geçtikçe eski güçlerini kaybetmelerine defalarca tanıklık ettik.

07.02.2015 14:17
Mahmut Saral - -

Bir süre sessiz kaldıktan sonra Google'ın satın alımıyla tekrar hareketlenen, son olarak da Lenovo'nun satın almasıyla birlikte akıllı telefon piyasasında sağlam adımlar atmayı sürdüren Motorola, geleceğe umutla bakıyor. Zira firma, bir süre önce duyurulan son çeyrek verileri itibarıyla 10 milyondan fazla akıllı telefon satışı gerçekleştirip bir önceki yıla kıyasla %118'lik büyüme gerçekleştirdi.


Google'ın bünyesindeyken yalnızca 10 markette aktif olan Motorola, Lenovo'ya geçmesiyle birlikte 50 kadar ülkede faaliyet gösteriyor ve bunları yakın zamanda artırmayı da düşünüyor. Üst seviye telefon modelleri olduğu gibi Hindistan ve Çin gibi pazarlara yönelik hazırlamayı düşündüğü ekonomik yeni modelleri de yolda. Ek olarak, bildiğiniz gibi Google'ın yeni Nexus'unun arkasında da Motorola var.


Kısacası Motorola, önümüzdeki yıllarda tekrar yükselişe geçmeyi, en iyi oyunculardan biri olmayı hedefliyor. Ve bu olurken, bazı oyuncuların da düşüşe geçebileceğini söylüyor. Motorola'nın başındaki isim olan Rick Osterloh, geçtiğimiz günlerde Forbes'a bir röportaj verdi. Osterloh, daha uygun fiyata premium ürünler hazırlayabildiklerini belirterek artık kullanıcıların da çok iyi özelliklere sahip telefonlar almak için 600 dolar civarı fiyatlar ödemek zorunda olmadığını anlamaya başladıklarını, yıllar içinde birçok firmanın da zirveden uzaklaşabildiğini belirtti.


Forbes, bu açıklamanın Samsung ile de ilgili olabileceğini belirtip, Nokia ve BlackBerry gibi bir zamanlar çok güçlü olup da şimdi o güçte olmayan firmalara yakında Samsung'un da katılabileceğini belirtiyor. Peki siz ne dersiniz?



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Nokia ve Blackberry'den Sonra Düşüş Sırası Samsung'ta Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • raskoln: samsunga telefon demek telefonnu bulan ilk icatcıya küfür etmek gibi bişey olur:))) 2 0 Yanıtla

Advertisement