Nokia, 3 Ayda 7.4 Milyon Adet Lumia Sattı - Son Dakika
Teknoloji

Nokia, 3 Ayda 7.4 Milyon Adet Lumia Sattı

Nokia, 3 Ayda 7.4 Milyon Adet Lumia Sattı

Finlandiyalı telefon üreticisi Nokia, 2013 yılının ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı.

18.07.2013 23:30

Hasan Genç - - 11 Şubat 2011 tarihinde Microsoft ile yaptığı işbirliği ile yeniden yapılanma sürecine giren Nokia, Microsoft'un Windows Phone işletim sistemini kullanma kararı almıştı. Windows Phone işletim sistemine sahip Lumia serisi akıllı telefon modellerini piyasaya süren ve eski parlak günlerine dönme hayali kuran Nokia için işlerin pek iyi gittiği söylenemez.

Bugün açıklanan 2013 yılı ikinci çeyrek sonuçlarında Nokia 115 milyon euro zarar açıklarken bu zararda mobil cihaz ve hizmet satışının payı 33 milyon euro oldu.

Lumia satışları rekor kırdı

Nokia, 2013'ün ikinci çeyreğine toplam 7.4 milyon adet Lumia serisi akıllı telefon satarak rekor kırdı, bu rakam geçtiğimiz çeyrekte 5.6 milyon adet olarak gerçekleşmişti. %32'lik bu artışta en büyük pay serinin en hesaplı modeli Lumia 520'ye ait. Geçtiğimiz aylarda satışa çıkan Lumia 520, kısa sürede serinin en çok satan modeli olmayı başardı. Nokia CEO'su Stephen Elop, Lumia 520 modelinin Çin, Fransa, Hindistan, Tayland, Birleşik Krallık, ABD ve Vietnam'da büyük ilgi gördüğünü açıklamıştı.

Cihaz başına gelir düştü

Lumia satışlarındaki artışa rağmen cihaz başına elde edilen gelir 157 euro olarak gerçekleşti. Geçen çeyrekte cihaz başına düşen gelir 182 euro olmuştu.

Cep telefonu satışları düşüşte

Nokia'nın akıllı telefonlar dışındaki cep telefonu satışlarında ise düşüş yaşandı. Nokia 53.7 milyon adet cep telefonu satışı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz dönem 55.8 milyon adet cep telefonu satışı gerçekleşmişti. Cep telefonu satışlarında cihaz başına düşen gelir ise 26 euro oldu.

Nokia'nın 2013 yılının ilk altı ayındaki toplam satış geliri geçen seneye göre %22'lik bir düşüşle 11.5 milyar euro olarak gerçekleşti.

İşten çıkarmalar kapıda

Bilançosunda uzun süredir işletme karı hanesinde eksi rakam bulunan Nokia'nın artıya geçebilmek için tasarruf tedbirlerini devreye sokması ve 440 çalışanının işine son vermesi bekleniyor.

Bakalım Nokia'nın yeni Windows Phone 8'li modelleri Lumia 1020, 928 ve 925 beklentileri karşılayacak mı?

Nokia'nın ikinci çeyrek finansal sonuçları özet tablosu

Hasan Genç - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Nokia, 3 Ayda 7.4 Milyon Adet Lumia Sattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement