Microsoft, 2024 mali yılının ilk çeyreğinde rekor düzeyde oyun geliri elde etti - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft, 2024 mali yılının ilk çeyreğinde rekor düzeyde oyun geliri elde etti

Microsoft, 2024 mali yılının ilk çeyreğinde rekor düzeyde oyun geliri elde etti

Microsoft, donanım satışlarındaki düşüşe rağmen 2024 mali yılının ilk çeyreğinde rekor düzeyde oyun geliri elde ettiğini açıkladı. Xbox, 1 Temmuz - 30 Eylül tarihleri arasında 3,9 milyar dolarlık oyun geliri elde ederek bir önceki yıla göre yüzde 9'luk bir artış gösterdi. Bu artış, birinci parti oyunlara ve Game Pass'in başarısına bağlanıyor. Starfield'ın da katkısıyla Xbox geliri önemli ölçüde arttı. Microsoft CEO'su Satya Nadella, Starfield'ın Game Pass aboneliklerini artırmada önemli bir rol oynadığını ve yeni bir rekor kırdığını belirtti. İçerik ve hizmet gelirleri yüzde 13 artarken, donanım segmenti yüzde 7 düşüş yaşadı. Microsoft'un Activision Blizzard satın almasının etkisi ise ilerleyen çeyreklerde daha belirgin hale gelecek.

26.10.2023 15:00

Microsoft, donanım satışlarındaki yüzde 7'lik düşüşe rağmen 2024 mali yılının ilk çeyreğinde rekor düzeyde oyun geliri elde ettiğini bildirdi. Xbox, 1 Temmuz – 30 Eylül tarihleri arasında 3,9 milyar dolarlık etkileyici bir oyun geliri elde ederek bir önceki yıla göre yüzde 9'luk kayda değer bir artış gösterdi.

Xbox gelirindeki bu artış, birinci parti oyunlara ve Game Pass'in başarısına bağlanıyor

Bu başarıda Bethesda'nın merakla beklenen ve ilk haftalarında 10 milyondan fazla oyuncu toplayan Starfield'ın da önemli bir katkısı oldu. Bir yatırımcı görüşmesi sırasında Microsoft CEO'su Satya Nadella, oyunun Game Pass aboneliklerini artırmada önemli bir rol oynadığını ve "tek bir günde eklenen en fazla Game Pass aboneliği" için yeni bir rekor kırdığını doğruladı.

Microsoft, 2024 mali yılının ilk çeyreğinde rekor düzeyde oyun geliri elde etti

İçerik ve hizmet gelirleri yüzde 13 gibi övgüye değer bir artış gösterirken, donanım segmenti, özellikle konsol satışlarının azalması nedeniyle gelirde bir önceki yıla göre yüzde 7'lik bir düşüş yaşadı.

Microsoft'un 1. çeyrek 2024 raporunun, kısa süre önce tamamlanan 69 milyar dolarlık Activision Blizzard satın almasından elde edilen rakamları henüz içermediğini belirtmek gerekir. Bu devasa anlaşmanın Xbox'ın performansı üzerindeki etkisinin, şirket sonraki mali çeyreklere ilerledikçe daha belirgin hale gelmesi bekleniyor.

Aga be… Efsane işletim sistemi Windows XP 22 yaşında!

Bu etkileyici performans, Game Pass gibi teklifler aracılığıyla dijital içerik ve hizmetlere güçlü bir vurgu yapan Microsoft'un oyun endüstrisinde devam eden öneminin altını çiziyor. "Starfield "ın başarılı lansmanı ve abonelik hizmetlerinin devam eden popülaritesi, Xbox'ı önümüzdeki çeyreklerde daha fazla büyüme ve yenilik için konumlandırdı.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Microsoft, 2024 mali yılının ilk çeyreğinde rekor düzeyde oyun geliri elde etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement