Kendi Kendine Konuşana Deli Demeyin! - Son Dakika
Teknoloji

Kendi Kendine Konuşana Deli Demeyin!

Kendi Kendine Konuşana Deli Demeyin!

Halk arasındaki kendi kendine konuşana deli dendiği yönündeki söylem malum. Öte yandan bilim bunun aslında stres atmak, duyguları kontrol etmek ve zihninizi sakinleştirmek için oldukça önemli olduğunu kanıtlamış durumda.

28.07.2017 10:40

Halk arasındaki kendi kendine konuşana deli dendiği yönündeki söylem malum. Öte yandan bilim bunun aslında stres atmak, duyguları kontrol etmek ve zihninizi sakinleştirmek için oldukça önemli olduğunu kanıtlamış .

Duyguları yönetmenin etkili yolu kendi kendine konuşmak!

Michigan State Üniversitesi araştırmaları tarafından yapılan ve Scientific Report"ta yayımlanan bir çalışmaya göre, kendi kendine konuşmak duyguları yönetmenin etkili bir yolu. Yani üçüncü şahıs olarak kendiniz hakkında konuşmakta hiçbir sıkıntı yok.

Araştırmacılardan Jason Moser, insanların üçüncü şahıs olarak kendilerine atıf yapmasının insanların başkaları hakkında nasıl düşündükleriyle oldukça benzediğini ifade ediyor. Bu sayede insanlar kendi deneyimlerinden bir nebze olsun psikolojik olarak uzaklaşabiliyor ve bu durum onların duygularını düzenlenmesine yardımcı oluyor.

Kendi Kendine Konuşana Deli Demeyin!

Çalışma, düşüncelerinizi tipik birincil insan zihniyetinden uzak tutarak kendi duygusal reaksiyonlarınızı yanlılık olmadan daha iyi analiz edebildiğinizi göstermekte. Dışarıdan bakmanın, kişisel düşünceleri ölçülü ve duygusuz bir şekilde ele almanın anahtarı olduğu ve bu düşünceleri yüksek sesle tekrarlamanın beyin aktivitesini düşürerek stresle başa çıkmada yardımcı olduğu vurgulanmakta.

Özetle, günlük hayatın stresinden uzaklaşmak için ara ara kendi kendine konuşmanın iyi bir rahatlama yöntemi olacağını söyleyebiliriz. Yine de bunu pek de ortalıkta yapmamakta fayda var.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Kendi Kendine Konuşana Deli Demeyin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement