Instagram ve Twitter Arasında Neler Oluyor? - Son Dakika
Teknoloji

Instagram ve Twitter Arasında Neler Oluyor?

Instagram ve Twitter Arasında Neler Oluyor?

Dün Twitter kullanıcıları Instagram üzerinden eklenen fotoğrafların Twitter’da görülemediğini bildirmeye başladı. Bunun üzerine bir açıklama yapan Instagram, bu durum kasıtlı yapıldığını açıkladı. Peki Instagram ve ...

07.12.2012 17:01

Dün Twitter kullanıcıları Instagram üzerinden eklenen fotoğrafların Twitter'da görülemediğini bildirmeye başladı. Bunun üzerine bir açıklama yapan Instagram, bu durum kasıtlı yapıldığını açıkladı. Peki Instagram ve Twitter arasındaki problem ne?

Sosyal medya pazarı büyümeye başladıkça bu alanda faaliyet gösteren şirketler de ciddi gelirler elde etmeye başlıyor. Tabii büyük paraların döndüğü bir yerde işin ticarete dökülmesi de kaçınılmaz oluyor. Twitter'ın reklam modeli çalışmaları, Facebook'un kullanım sözleşmesini ticari çıkarları doğrultusunda düzeltmek istemesi son dönemde karşımıza çıkan örnekler. Dün Instagram, bunlara bir yenisini daha ekledi.

Sağda Instagram üzerinde gösterilen gerçek fotoğraf, solda ise Twitter'da gösterilen kesilmiş hali

Twitter üzerinde birçok farklı servis üzerinden fotoğraflar gösterilebiliyor. Yani bir kullanıcı başka bir siteye yüklediği fotoğrafın linkini Twitter'da paylaştığı zaman kullanıcı o siteye gitmeden fotoğrafı tweetin içinde görüntüleyebiliyor. Bu servisler arasında en çok kullanılan ise şüphesi Instagram. Sunduğu filtrelerle mobil kullanıcıların favori fotoğraf uygulaması haline gelen Instagram, Twitter'da en çok fotoğrafı paylaşılan servis konumunda.

Fakat son birkaç gündür Instagram kullanıcıları Twitter'da problem yaşıyor. Instagram üzerinden yüklenen fotoğraflar ya gösterilmiyor ya da fotoğrafın sadece bir kısmı görülebiliyor. İlk etapta bunun teknik bir problemden kaynaklandığı sanılıyordu. Fakat hem Twitter hem de Instagram bunun bir hata olmadığını dile getirdi.

Twitter ekibi, Instagram'ın paylaşım özelliğini kapattığını açıklarken durumun kendileriyle ilgili olmadığına vurgu yaptı. Instagram CEO'su Kevin Systrom ise bu hamlenin kendileri tarafından kasıtlı olarak yapıldığını ve bundan böyle Twitter üzerinde Instagram fotoğraflarının gösterilmeyeceğini açıkladı.

Bunun temel sebebi trafik. Instagram, kullanıcıların linke tıklayarak kendi sitesine aktarılmasını, böylece site trafiğinin artmasını hedefliyor. Ayrıca bazı kaynaklar birkaç ay önce Facebook tarafından satın alınan Instagram'ın Twitter'a cephe aldığını da söylüyor. Fakat CEO Kevin Systrom, olayın Facebook ile ilgili olmadığını ve Twitter'la ilişkilerinin devam ettiğini söyledi.

Bir başka iddia ise bunun bir misilleme olduğu yönünde. Twitter'ın arkadaş bulucu API'sine erişim izni vermediği Instagram'ın karşılık olarak bu hamleyi yaptığı belirtiliyor.

Son rakamlar göre Instagram mobil kullanıcılar arasında Twitter'dan daha popüler. Fakat Instagram bilgisayar kullanıcıları arasında çok popüler değil. Bu sebeple Instagram, Twitter'a karşı daha aktif mücadele kararı almış olabilir. Fakat şurası kesin: Burada zarar gören kullanıcılar olacak. Artık aynı şeyleri yapabilmek için bir yerine iki site ziyaret etmek zorunda kalacaklar.

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji Instagram ve Twitter Arasında Neler Oluyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement