Haber Başlıklarına Taşınan 10 Saldırı! - Son Dakika
Teknoloji

Haber Başlıklarına Taşınan 10 Saldırı!

Haber Başlıklarına Taşınan 10 Saldırı!

Verdiği büyük zararlarla tarihe geçen ve hala unutulmayan en büyük 10 hacker saldırısı...

19.05.2012 02:00

Bilgisayarlar ve ağlar varoldukça hacker'ların boş duracağı pek düşünülemez. Teknoloji tarihindeki saldırılar sadece merak amaçlı saldırılardan, paranoyaya kadar değişen çeşitli amaçlara sahipler. Bu yazımızda kendisini manşetlere taşımayı başaran 10 büyük saldırıyı bir araya getirdik.

Markus Hess, KGB adına hack'ledi: 1980'lerde Sovyetler için KGB tarafından görevlendirilen Alman vatandaşı Hess'ten istenen, ABD askeri bilgisayarlarına girerek gizli bilgileri almasıydı. Hess, Alman Datex-P ağını kullanarak Tymnet International Gateway'e bağlandı. Sonuç olarak Almanya'daki ve Japonya'dakiler dahil 400 ABD askeri bilgisayarına saldırmayı başardı. Bir astronom olan Clifford Stoll tarafından farkedilen Hess, 1-3 sene hapse mahkum olmuştu.

Robert Morris internet'i hack'ledi: Cornell University öğrencisi Morris, 1988'de internetin ilk zararlısı olacak yazılımı meydana getirmişti. Morris, amacının zarar vermek değil Web'in büyüklüğünü göstermek olduğunu söylemişti. Morris'in solucanı, bir "tasarım hatası" nedeniyle kendini beklendiğinden çok çoğaltmış, önemli hasarlara yol açmıştı. Morris, 1990'da Bilgisayar Dolandırıcılığı yasasının ilk mahkumu olmuştu.

Vladimlir Levin, Citibank'ı hack'ledi: Rus suç örgütü lideri Levin, 1995'de Citibank ağında bulunan hesaplara ulaşmayı başararak milyonlarca doları çalmayı başarmıştı. Londra'daki bir bilgisayarı kullandığı söylenen Levin, yetkililere göre 3.7 milyon doları yasadışı olarak kendi suç örgütüne aktarmıştı.

FBI tarafından yakalanan Levin, 1998'de 3 sene hapse mahkum oldu. Levin, Citibank'a 240.015 dolar da ödeyecekti.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Haber Başlıklarına Taşınan 10 Saldırı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement