"Güvenli Hayat, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya Projesi" - Son Dakika
Teknoloji

"Güvenli Hayat, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya Projesi"

"Güvenli Hayat, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya Projesi"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Mahmutoğlu: "Sosyal medya kullanımında dünyada Çin ve Hindistan’la ilk 5 içinde yer alıyoruz"

04.12.2013 16:54

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdülkadir Mahmutoğlu, Türkiye'nin sosyal medya kullanımında Çin ve Hindistan ile ilk 5 ülke arasında yer aldığını söyledi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Kongre Merkezi'nde "Güvenli Hayat, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya Projesi"nin tanıtımı amacıyla düzenlenen programın açılışında konuşan Mahmutoğlu, Türkiye'de 68 milyon cep telefonu abonesi bulunduğunu, cep telefonu sayısının ise 120 milyon olduğunu anlattı.

"Neredeyse herkese 2 telefon düşüyor" diyen Mahmutoğlu, Türkiye'nin aynı zamanda Avrupa'nın en çok konuşan ülkesi olduğunu savundu.

Türkiye'de cep telefonlarıyla yılda yaklaşık 200 milyar dakika konuşulduğunu aktaran Mahmutoğlu, "Buna sabit telefonları da eklersek 220 milyar dakika oluyor. Yılda 120-140 milyon mesaj gönderiyoruz. İnternet abonesi sayısı ise 20 milyon ve 13 milyonu 'mobil' dediğimiz akıllı telefonlarla internete bağlanıyor. Sosyal medya kullanımında dünyada Çin ve Hindistan'la ilk 5 içinde yer alıyoruz" şeklinde konuştu.

Dünyada ve Türkiye'de cep telefonu ve internetin çok yaygın kullanıldığına dikkati çeken Mahmutoğlu, vatandaşların internet ve sosyal medyayı güvenli kullanmayı öğrenmek zorunda olduğunu belirtti.

Sunuculuğunu Reha Yeprem'in yaptığı programda "Tek Dişi Kalmış Teknoloji" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Recep Demirkaynak'ın "stand up" gösterisinin ardından öğrencilere çekilişle çeşitli hediyeler verildi. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji 'Güvenli Hayat, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement