Google'ın Modüler Akıllı Telefon Projesinden Detaylar - Son Dakika
Teknoloji

Google'ın Modüler Akıllı Telefon Projesinden Detaylar

Google\'ın Modüler Akıllı Telefon Projesinden Detaylar

Project Ara'da modül oluşturma ve protokoller MDK v0.10'da ortaya çıktı.

10.04.2014 13:03
Hasan Uğur Nayır - -

Modüler akıllı telefon vaadi mobil dünyada oldukça heyecan verici oldu. Project Ara, Google'ın ATAP takımı tarafından birkaç ay önce açıklanmıştı. Bir rüya gibi gözüküyordu, ama bu rüya yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı. Project Ara Konferansı'nda da donanım ortaklarıyla birlikte daha da somutlaşacak.


Google, MDK'yı (Project Ara Project Ara Module Development Kit) yayınlandı. Project Ara için modül geliştirme kiti, platformunda kendisine ışık tutuyor ve çeşitli donanım parçalarıyla ilgili uygulama örnekleri veriyor.


Herkese açık olarak indirilmeye sunulan MDK, Ara'nın ön ve arka şemaları, donanım dizaynı gibi endüstriyel tasarımı hakkında bilgi vererek işe başlıyor. Daha sonrasında modül boyutları ve yerleştirilmesi, "Düz, pürüzsüz, çakıl" tasarımın nasıl olması gerektiği gösteriliyor. MDK'da modül boyutları, gerekli malzemeler (Modül tek parça işlenmiş 6061 alüminyum tabanlı olmalı), prototip PCB düzenleri, elektronik arayüz ve kilit için mıknatıslar gibi ayrıntıları veriyor. Son olarak gerekli yazılım kısmı ve HALs (Hardware Abstraction Layers) bahsediliyor.


MDK'da birçok detay bulunuyor. Modül oluşturmak, Project Ara hakkında daha fazla bilgi edinmek için 0.10 versiyonundaki MDK'ya buradan ulaşabilirsiniz.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google'ın Modüler Akıllı Telefon Projesinden Detaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement