Google, Berlin Duvarı'nın İnişinin 25. Yılını Anıyor - Son Dakika
Teknoloji

Google, Berlin Duvarı'nın İnişinin 25. Yılını Anıyor

Google, Berlin Duvarı\'nın İnişinin 25. Yılını Anıyor

Almanya'nın başkenti Berlin'i ikiye bölen Berlin Duvarı'nın indirilişinin 25. Yılında, Google özel bir anma videosu hazırladı.

10.11.2014 10:29

Almanya'nın başkenti Berlin'i ikiye bölen Berlin Duvarı'nın indirilişinin 25. Yılında, Google özel bir anma videosu hazırladı.

9 Kasım 1989 tarihinde indirilen Berlin Duvarı, soğuk savaş dönmeinde şehri ikiye ayırıyordu. Komünist yönetime sahip Doğu Berlin ve demokratik şekilde idare edilen Batı Berlin arasında kurulmuş olan 16 kilometre uzunluğundaki duvar, şehrin iki tarafındaki insanların akrabaları ve arkadaşlarını görmesini engelliyordu.

Bu sene Berlin Duvarı'nın indirilmesinin 25. yılı ve Google da bunu anmak için özel bir video hazırlamış. Berlin Duvarı indikten sonra duvarın çeştli parçaları dünyanın her yerine, bu olayın her zaman hatırlanması için yollanmıştı. İşte videoda duvar parçalarıın şimdi hangi şehirlerde olduğu gösteriliyor.

Londra, Seul, Cape Town, Madrid, Moskova, Budapeşte, Strasbourg, Sofya gibi yerlerde duvarın parçalarını bulmak mümkün. Ayrıca Google'ın merkezi olan California'daki Mountain View'da da bir Berlin Duvarı parçası bulunuyor. Duvar parçalandıktan sonra, birleşmenin en büyük sembolü olarak dünya çapında tarihi öneme sahip oldu.

Berlin şehri, duvarın inişinin 25. yılını kutlamak için gökyüzüne 8,000 adet LED ışıklı balon bıraktı, ayrıca duvarın olduğu yeri ifade eden dizi direklere de renkli balonlar asıldı.

The post Google, Berlin Duvarı'nın İnişinin 25. Yılını Anıyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Google, Berlin Duvarı'nın İnişinin 25. Yılını Anıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement